Skip to content

Hvordan fjerne ugress riktig?

22 de juli de 2021

Villte urter er planter som vokser så raskt at hvis de ikke blir hakket, kan de invadere hele hagen i løpet av få uker. For å unngå dette er det veldig viktig å fjerne dem, men hvis vi ikke gjør det bra, vil de spire igjen.

Derfor er det nødvendig å vite hvordan du fjerner ugress riktig. Dermed vil vi over tid kunne ha et stykke land uten å måtte bekymre oss for dem.

Det er flere måter å eliminere ugress på, som er:

Hakke

Hoe ugress

Haken er et veldig nyttig hageverktøy. Den brukes til å lage hull, grøfter, … og fjerne urter. For å fjerne dem ordentlig vi må sørge for at når den treffer bakken, går den litt dypere inn i den. Det må tas i betraktning at de må fjernes av røttene, ellers vil de spire igjen.

Hvis bakken er veldig hard, anbefales det å vanne den kvelden før. På denne måten vil det være mye lettere å fjerne dem.

Rototiller

Hagearbeider

Når du har en middels eller stor hage, er rototiller viktig. Med den kan jorden luftes, noe som er spesielt nødvendig før du begynner å dyrke, men det kan også brukes til å fjerne gresset. Etter å ha passert den, kan vi gjøre to ting: enten fjerne den med en rake, eller begrave den i bakken for å tjene som kompost.

Naturlige herbicider

Eplevinager

Naturlige herbicider er veldig nyttige når du vil eliminere ugress fra et bestemt område. Det er flere, som disse:

  • Salt: vi kan bruke den både direkte og blandet med 2 kopper vann. Selvfølgelig må vi være forsiktige med å ikke kaste den på plantene i hagen, for hvis du gjør det, tørker de ut.
  • Eddik (av hvilken som helst type): vi blander 1,5 liter med en spiseskje flytende såpe og en annen sitronsaft, og deretter pulveriserer vi de urtene vi vil fjerne.
  • Maismel: Det brukes til å eliminere røttene, så gresset må først fjernes og deretter spres.
  • Bakepulver: du må bare strø det der du ikke vil at ugress skal vokse.

Kjenner du til noen andre måter å eliminere uønskede ville urter på?