Skip to content

Hvordan gjenbruke en akvarium

21 de juli de 2021

Hvis du har en akvarium som har vært tom … ikke kast den i beholderen! Dra nytte og gi den en ny levetid forvandlet til et fantastisk terrarium med små planter. Hjemmet ditt vil se bra ut med det, helt sikkert 😉.

For dette skal jeg forklare deg hvordan du gjenbruker en akvarium. Dermed vil ikke bare plantene dine være vakrere, men du bidrar også til å ta vare på miljøet.

Terrarium med planter

Når en akvarium er i åpenbar bruk, er vår første reaksjon å ta den med til papirkurven. Selv om dette er flott, er det fortsatt en litt unødvendig handling. Glass er et veldig motstandsdyktig materiale, og selv om beholderen har noen riper, kan den alltid brukes som planter eller terrarium. Det tar bare litt kreativitet å gi noe nytt til noe som inntil nylig vi hadde planlagt å kaste.

Og det beste er at vi ikke trenger mye for å forvandle det til noe nyttig. Med noen planter, underlag og litt vann kan vi gjøre virkelige underverker. Du tror ikke på meg? Se nøye på bildene i denne artikkelen, og du vil se hvordan tusen ideer kommer til deg.

Fisketank terrarium

Enkelt, men elegant. Dette akvariet-terrariet har vært spektakulært å kombinere elvesand med Echeverias. I tillegg, etter å ha brukt denne typen underlag, Vi garanterer at plantens røtter har lavere risiko for å råtne.

Planter i fisketank

Hvis vi har et akvarium, vi kan dra nytte av å sette planter som trenger høy luftfuktighet, som de tropiske. Hypoestes, begonias, coleus, … Vi kan til og med plante kjøttetere, med blond torv, som Cephalotus, Dionaea eller Drosera, blant andre.

Krystallkuleterrarium

Hvis vi vil ha noe mye enklere, er det en idé ta noen tørre grener og dekk dem med mose. Et alternativ er den blonde torven: hvis vi holder den alltid fuktig, nesten oversvømmet, vil vi om noen få uker se mosen vokse. Da trenger vi bare å plassere et lite bryst eller den figuren vi liker best.

Terrarium med tillandsias

Vil du slippe å ta vare på akvariet? Ingenting som noen Tillandsias og Sempervivum. Noen få dekorative steiner, en annen bit grus eller torv og voila.

Vet du allerede hvordan du kan bruke et akvarium? 🙂