Skip to content

Hvordan gjenkjenne og bekjempe den hvite ormen

4 de juli de 2021

I verden av hagearbeid og jordbruk er det mange skadedyr og sykdommer som kan angripe plantene våre og / eller avlingene våre. For å vite hva som gir plantene våre, må vi se nøye på symptomene og begynne å handle så snart som mulig.

Den hvite ormepesten er en av de vanligste i hagene. Vil du vite hvordan du kan identifisere og bekjempe dem?

Pesten av den hvite ormen

Hvis du har hagen din som ser ut som den er spist, du har mest sannsynlig en angrep av hvite ormer. For å begynne å gjenkjenne dem, må du se etter hvite, grå eller svarte larver, og vi må også lære å gjenkjenne den hvite ormen ved utseendet.

De voksne er brune eller svarte og larvene er gråhvite. De er vanligvis lubne, med en buet kropp, de måler opp til ca 4 cm, de har et brunt hode og godt utviklede ben.

eksistere mange arter av den hvite ormen og hver har en annen biologisk syklus. Imidlertid kan de leve opptil 3-4 år, i dvale under jorden i de kaldere årstidene.

Disse ormene kan påvirke alle typer prydplanter du har i hagen din og til og med plenen. De finnes også i stammen til palmer, med rikelig gamle beskjæringsrester.

For å gjenkjenne dem godt, må du legge merke til at de voksne spiser pollen fra blomstene og bladene til de omkringliggende plantene. Imidlertid er de virkelig skadelige larvene.

Disse larvene er de som forårsaker skaden, siden de spiser på plantemateriale forfall og plante røtter.

For å unngå at den hvite ormen ser ut, er den ideell lette jorda til luft om sommeren, siden de hotteste tidene er de hvor effekten av den hvite ormen forsterkes.

Også vi må unngå rikelig vanning, reduser gjødsel eller annen kompostbasert gjødsel, da disse tiltrekker voksne kvinner til å legge egg. For å fjerne dem fra planter vi kan bruke insektmidler. Selv om det som alltid er bedre å være trygg for ikke å bruke kjemikalier.

Larvformet hvit orm

Det virkelige problemet med hvite ormer

Det ble allerede nevnt det denne arten av ormer og / eller larver er et alvorlig problem For enhver type vegetasjon i en hage har ikke denne kapasiteten til å påvirke alt gresset du har i hagen.

Hva er mer, skaden som denne ormen genererer er ikke den samme hvert år. Disse larvene er den første fasen før de forvandles til biller.

Derfor er dette dyret veldig vanlig i jord med rikelig gress og høy fuktighetsmengde og overdreven mengde organisk gjødsel. Et av punktene som ikke har blitt berørt før nå, er at ormen spiser ikke konstant gress eller andre typer planter.

Hva skjer, snarere intensiveres aktiviteten når det er i midten av august og du kan opprettholde inntaket av plantematerialet til de første dagene i oktober.

Dette er en stor fordel å takle det enorme problemet dette dyret forårsaker, siden vi kan raskt oppdage dens eksistens i hagen nettopp på denne tiden.

Hvis ikke, og hvis det er flere ormer, kan du være trygg på at plenen din eller andre planter som blir angrepet av dette dyret vil forsvinne i løpet av noen uker.

Hvordan identifisere ormen?

En annen av mer subtile, men effektive måter Å oppdage om det er hvite ormer i hagen din, er å se på gresset.

Vi vet allerede at disse hovedsakelig spiser på røttene. Så ved å spise røttene til plenen din, det blir mørkt eller får en helt annen farge enn resten av gresset.

Årsaken til at dette dyret har dukket opp nettopp det stedet Det er på grunn av tørkeproblemer, overdreven vanning, at jorda ikke har de nødvendige næringsstoffeneAt det er andre typer sykdommer som favoriserer spredningen av denne ormen.

Den gode nyheten er at når du først har identifisert området på plenen som endrer farge, du kan enkelt løfte det berørte stykket og grave til du finner ormene.

Ikke vær redd når du finner dem. Størrelsen kan være litt skummel ved første øyekast men ikke bekymre deg fordi de ikke gjør noe.

hvit orm på toppen av et tre

For å gi deg en ide om hvor påvirket en hage kan være, utseendet til den hvite ormen under plenen kan være vert for en liten befolkning på mellom 9 og 13 ormer.

Måter å bekjempe hvite ormer

Ja absolutt, ikke engang tenke på å implementere metoder som er ukjente for å håndtere disse ormene. Det er best å bruke insektmidler laget for denne typen skadedyr.

Når du skal kjøpe et insektmiddel, må du sørge for at innholdet har blandingen Dylox, Intercept, GRubEx eller Mach 2. Dette er komponenter som er effektive mot hvite ormer.

Men å bruke insektmidler er ikke den eneste måten å takle og håndtere dem på. Det er to metoder du kan implementere i tilfelle du ikke har tilgang til et kjemisk produkt for disse ormene.

Den første av dem er kontroll eller kulturell metode. Denne metoden består i å forberede jorden på en slik måte at frøene som brukes, samt utseendet på ugress og rester på bakken er så minimalt som mulig.

Den andre metoden er mer fysisk orientert, noe som i utgangspunktet er ha bedre kontroll over avlingskanter, samt kontroll av kjemikaliene som brukes til andre skadedyr.

Men det anbefales at du velger et insektmiddel som la den påføres umiddelbart og direkte på jorden der disse ormene finnes.

hvite ormer og larver på bakken

Husk at når det er en betydelig del og hvor det er identifisert et stort antall ormer, du må bruke insektmidlet, stoppe et øyeblikk og deretter fortsette å utføre en overfladisk vanning og ikke så rikelig.

Sistnevnte er ferdig med Intensjon for at insektmiddel skal trenge gjennom jorden og ormene i området dør. Selvfølgelig må du bare fokusere på å bruke kjemikaliet midt i sentrum av området og rundt stedet som blir påvirket av ormen.

Ikke nøl med å bruke produktene og metodene for skadedyrbekjempelse SÅ FORT SOM MULIG. Hvite ormer i deres unge fase er veldig farlige for planter og svært skadelige.

Hvis du ikke vil at noen planter eller deler av gresset skal forsvinne, du må ta de nødvendige bestemmelsene og så snart som mulig. Nå, hvis du vil adoptere en av disse ormene og mate dem nedbrytende materie, er det opp til deg. For smak og farger er alt mulig.