Skip to content

Hvordan gjenopplive en brasiliansk pinne?

5 de juli de 2021

Palo de Brasil, også kjent som Palo de Agua, er en veldig populær plante i hager og terrasser, men også innendørs, spesielt når du bor i et område der vinteren er kald. Faktisk, selv om du kanskje tror at en «enkel» stamme med grønne blader ikke kan forskjønne et rom mye, er det nettopp disse egenskapene som gjør det så attraktivt. I tillegg, hvis de rette forholdene er gitt, kan det til og med blomstre og produsere klynger av veldig duftende hvite blomster.

Men det kan bli et problem, fordi vi alle vet at når vi liker noe eller noen mye, vil vi ta vare på det best vi vet hvordan. Og det er da vår elskede plante kan begynne å ha brune blader eller en myk koffert. Har dette skjedd med kopien din? Så neste vil vi fortelle deg hvordan å gjenopplive en brasiliansk pinne.

Generelt av Brazil Stick

Det er viktig å kjenne planten litt for å vite hvordan du skal ta vare på den. Derfor bør du vite fra Palo de Brasil Det er en eviggrønn busk som til tross for navnet er hjemmehørende i Tanzania og Zambia, i Afrika. Botanikere kaller henne Dracaena fragrans, og mottar de vanlige navnene på palo de brasil, stammen av brasil, palo de agua eller lykke.

Hvis den plantes i bakken, kan den nå en høyde på opptil 6 meter, men i en gryte overstiger den vanligvis ikke en meter.. Ettersom den vokser ganske sakte, kan den plantes hvor du vil, siden vi ikke trenger å transplantere den ofte, selv om den dyrkes i en beholder.

Stammen er veldig tynn, knapt 10 centimeter tykk, og rosetter av grønne, lansettformede blader spirer fra enden. Det er vanlig at mange eksemplarer plantes på samme sted, for å oppnå en vakrere effekt og gi den et eksotisk preg.

Hva er de vanligste problemene med Brazil Club?

Dracaena fragrans er en eviggrønn busk

Palo de Brasil er en plante som, spesielt hvis den holdes innendørs, kan ha flere problemer, som er:

 • Brune flekker på bladene: de kan vises fra en dag til den neste når solen skinner direkte eller gjennom et vindu, eller når det har vært kaldt.
 • Gule laken: hvis de også har mistet styrke, er det fordi de får for mye vann.
 • Blader med gule kanter og brune spisser: Dette skjer når du er tørst, enten på grunn av utilstrekkelig vanning eller fordi fuktigheten er veldig lav.
 • Tørre ender: det kan være fordi du trenger mer vann, du opplever varme eller fordi du er nær trekk (vifte, klimaanlegg).
 • Miste farge: det er en plante som trenger lys i overflod. Av denne grunn er det viktig at du finner et rom der det er mye lys når du har det innendørs.

Plager og sykdommer

Til alt dette må vi legge til de vanligste skadedyrene og sykdommene, som er:

Rød edderkopp

Edderkoppmidd er et av de vanligste skadedyrene

Edderkoppmidd er en midd på omtrent 0,5 millimeter som fester seg til bladene (spesielt på undersiden) for å mate på dem. For hver brodd etterlater den en gul flekk. Bladene mister til slutt form, krøller seg og i alvorlige tilfeller tørker ut og faller av. Det har også en tendens til å produsere et edderkopplignende nett, noe som gjør det enkelt å identifisere.

Behandling: blir fjernet med akaricider (på salg ).

Mealybugs

Bomullsmeldyr på en plante

Det er mange typer hvitløk, som bomullsmelblomst eller det som er kjent som San José-lus. Den første ser ut som en bomullsdott, mens den andre er en limpet. I alle fall, alle spiser på bladene, fra undersiden, slik at de gradvis ser gule og deformerte ut, og etterlater en klissete melasse på seg som kan tiltrekke seg den dristige soppen.

Behandling: hvis det er få hvitløk, Du kan fjerne dem for hånd eller med mild såpe og vann. Men hvis de dukker opp igjen, eller hvis pesten har spredt seg mye, bruk bedre kiselgur som du kan kjøpe. Det er et veldig effektivt naturlig insektmiddel. Vann planten godt, og hell deretter produktet over det.

Bladlus

Maur foretrekker multiplikasjon av bladlus

Disse bladlusene er veldig små, bare 0,5 centimeter, og kan ha forskjellige farger (gul, grønn, brun, svart). De har en preferanse for de mest ømme bladene, det vil si de yngste, så det vil være i dem hvor de vil vises først. De produserer også melasse, det samme gjør hvitløk blader blir klissete.

Behandling: kiselgur vil gjøre. Et annet alternativ er å bruke kaliumsåpe, neemolje eller, hvis du er veldig avansert, et anti-bladlus insektmiddel (tilgjengelig for salg).

Septoria

Septoria er en soppsykdom

Septoria er en sopp som forårsaker utseende av gråbrune flekker. Det favoriserer veldig fuktige miljøer, og det er derfor det er veldig viktig å kontrollere risiko.

Behandling: du må kutt de berørte delene og behandle planten med et systemisk soppdrepende middel du kan få.

Fet eller sotform

Fet på bladene av en busk

Den dristige er en opportunistisk sopp som dukker opp når det er en pest av bladlus og / eller blåklokke. Det er godt identifisert siden dekker bladene med et svart lag.

Behandling: det første er å behandle skadedyret. Når planten er fri for bladlus og blåklokke, du kan rengjøre bladene med vann og mild såpe. Hvis du vil, kan du behandle det med et kobberbasert soppdrepende middel for å sikre at soppen blir eliminert fullstendig. Du får det for eksempel.

Hvordan gjenopplive en Brasil-klubb trinn for trinn?

Som vi har sett, er Palo de Brasil en plante som kan ha noen problemer gjennom hele livet. Så hva er trinnene vi må ta for å få det tilbake? La oss se det:

Hvordan gjenopprette en råtten Brasil-pinne eller en som har lidd av overflødig vann?

 1. Det første du må gjøre er å berøre planten din. Trykk ned på stokkene og grenene for å se om de er myke eller råtne. I så fall, kutt til jakten, og la de delene som er fine (eller tilsynelatende greit), det vil si hard.
 2. Seinere, fjern planten fra potten, og pakk rotkulen (jordbrød) med flere lag absorberende papir. Hvis du ser at papiret du legger på det blir fuktet raskt, kast det og legg det på igjen.
 3. Deretter, la planten stå med rotkulen innpakket i absorberende papir på et rent og tørt sted, beskyttet mot direkte sol, i minst 24 timer.
 4. Den neste dagen, fjern papiret og kontroller fuktigheten i jorden. Hvis den fremdeles er veldig våt, kan du pakke den inn igjen med mer papir – nytt – og la den være der en dag til.
 5. Når jeg er tørr plant den i en gryte som har hull i underlaget med en blanding av torv og perlit i like store deler (eller universelt substrat av høy kvalitet, som).
 6. Nå, behandle det med soppdrepende middelFor når planten er så svak, kan sopp angripe den. Hvis den også har insektdrepende egenskaper, bedre, som den de selger.
 7. Sist, vann. Og å vente.

Hvordan gjenopprette en tørr Brazil-pinne?

Hvis det er i en gryte …

 1. Hvis Brazil-pinnen din er tørr, du må flytte den til et område der utkastene ikke gir det. Dette betyr at du bør unngå å plassere den i nærheten av et vindu, klimaanlegg, vifter og i gangene.
 2. Seinere, du må sjekke fuktigheten på jorden, på en av disse måtene:
  • Sett en pinne i bunnen, og hvis du ser at når du trekker den ut, blir den praktisk talt ren, så er jorden tørr.
  • Hvis den ikke absorberer vann når du vanner jorda, det vil si hvis denne væsken løper til sidene og forlater potten veldig raskt, vil ikke planten hydrere.
  • Når du tar gryten og merker at den veier veldig lite, kan det være at den mangler vann. For å være sikker, når du vanner og jorden er godt gjennomvåt, veier du potten. Så du kan få en ide om når du skal vanne.
 3. Seinere, du må plassere gryten i et basseng med vann og la den være der i omtrent 30 minutter.
 4. Heretter, vann oftere. Hvis fuktigheten er veldig lav, spray bladene med mykt vann daglig om sommeren, og hver 2-3 dag resten av året. Det anbefales også å legge den i en litt større gryte med ny jord.

Hvis den er plantet i hagen …

Når vi har en brasiliansk pinne i hagen og ser at den er tørr, vi må beskytte den mot direkte sol for eksempel å sette skyggemesh (til salgs), som en paraply, eller plante noen planter som er større enn den. Det er også viktig å kontrollere fuktigheten i jorden, da den kan trenge mer vann.

Hvordan gjenopprette en brasiliansk klubb som har gule blader?

Brazilwood er en eviggrønn busk

Det vil avhenge av hva som virkelig skjer med ham: hvis bladene er slappe, det vil si falt, er det fordi de får for mye vann; men hvis det som skjer er at den har gule kanter og brune spisser, er det fordi den blir tørst. Følgelig er det i det første tilfellet mer plass til vanningene, og i det andre, tvert imot, vannet mer.

I tillegg, Det anbefales på det sterkeste å betale det om våren og sommeren, slik at det ikke har ernæringsmessige mangler. En rik gjødsel som guano godt påført kan hjelpe deg, og mye, å være dyrebar, så ikke nøl med å kjøpe den for eksempel.

Og endelig, tenk på å transplantere det, hvis du har det i en gryte, hvert tredje eller fjerde år, om våren til en noe større som har hull i underlaget. På denne måten kan den fortsette å vokse, noe som kan forhindre at bladene blir stygge.

Jeg håper du har funnet løsningen på problemet med Brazil Club.