Skip to content

Hvordan ha perfekte planter med flaggermus guano?

23 de juli de 2021

Lenge før syntetisk gjødsel begynte å bli solgt på en massiv måte i barnehager og hagesentre, pleiet bønder og gartnere bare og utelukkende med naturlige produkter. Og det må ikke være noe dårlig for dem, spesielt når de brukes flaggermus guano.

Hos ham hadde alle avlingene alt de trengte, og selvfølgelig hadde de misunnelsesverdig vekst og utvikling. Heldigvis ser det ut til at vi litt etter litt går tilbake til å bruke naturlige ting, og denne gjødselen tar opp plassen på hyllen igjen. Men, Hva gjør det så effektivt?

Hva er guano?

Voksen flaggermus

Flaggermus er pattedyr som bor i huler, på takene til gamle hus og på steder der de kan ta tilflukt for solen og dårlig vær. Etter hvert som dagene går store mengder ekskrement akkumuleres i bunnen av hjemmene sine. Denne forbindelsen i avføring kalles guano, som er en kraftig gjødsel for planter.

Næringsstoffene den inneholder varierer avhengig av hva dyret har fått i seg og alderen på avføringen. Det eldste avfallet fra dyr som har spist spesielt insekter, har høyt nitrogeninnhold, mens de som kommer fra de som har spist frukt fremfor alt inneholder mer fosfor. Men de inneholder ikke bare disse to viktige næringsstoffene.

Bat guano er også sammensatt av kalium, aminosyrer, mikroelementer, og også sopp, bakterier og aktinomyceter som har svært gunstige effekter på jorden og på plantens rotsystemog holder dem beskyttet mot mikroorganismer som forårsaker sykdommer. Og hvis dette virker lite for deg, bør du vite at det stabiliserer pH i jord og underlag, og forbedrer vannretensjonen.

Hvordan brukes det?

Gjødsel guano pulver

I dag er det lett å finne den til salgs, enten i pulverform eller flytende form. Den første er ideell for påføring direkte på bakken, mens den andre er ideell for potter. Siden den er så rik på næringsstoffer, trenger du bare å tilsette en veldig liten mengde om gangen. Som vanlig, to eller tre spiseskjeer er nok for en syv liters beholder, men dette beløpet kan være høyere hvis det er store planter som er i hagen.

Du må alltid lese etiketten på beholderen og følge instruksjonene Vel, selv om det er et naturlig produkt, hvis vi går over bord med dosen, kan det oppstå problemer.

Har du hørt om flaggermus guano?