Skip to content

Hvordan holde scolopendras unna

25 de juli de 2021

Hvis det er et dyr som vanligvis frastøter folk flest, er det det scolopendra. Og absolutt med sitt primitive utseende ser det ut som en orm med mange ben. Imidlertid, selv om det er en leddyr som generelt er veldig fryktet, er frykt ved mange anledninger ikke helt berettiget.

Det er sant at bittet kan være dødelig, men bare i tilfelle anafylaktisk sjokk, det vil si hvis vi er allergiske mot giften. Likevel er det ingenting som forebygging, og i tilfelle vi ikke skal ta unødvendige risikoer. La oss se hvordan holde scolopendras unna.

Ikke la organiske materialer ligge i hagen din

Kompost

Scolopendras spiser insekter og andre dyr, som edderkopper eller biller, som finner ly blant hauger med trepinner eller beskjæringsrester. Og dermed, for å unngå dem er det viktig å ha hagen så ren som mulig.

Bruk cayennepepper på inngangspunkter

Cayennepepper er derfor et naturlig frastøtende middel for scolopendras og tusenbein det anbefales på det sterkeste å spre et tynt lag på alle inngangspunkter til hjemmet, så vel som i de områdene i hagen der du ikke vil at de skal gå.

Unngå våte områder

Disse dyrene blir dehydrert hvis de ikke finner et fuktig sted, så det er viktig å prøve å forhindre at uteplassen eller terrassegulvet blir vått for lenge. I tilfelle det er planter, anbefales det sterkt å legge en plate under dem, men du må huske å fjerne overflødig vann 10 eller 15 minutter etter vanning, slik at røttene ikke kveles.

Søk profesjonell hjelp

Hvis du har prøvd alt det ovennevnte og det ikke har hjulpet deg, vil det ikke være noe annet valg enn å søke profesjonell hjelp. Fumigator vil finne problemet og eliminere det permanent.

Verft

Lykke til med kampen mot scolopendras 🙂.