Skip to content

Hvordan holde slanger ut av hagen

6 de juli de 2021

Det er velkjent av de som har hager og naturlige områder i hjemmene sine, at skadedyr er en stor plage når de ikke behandles riktig eller i tide. Noen er så enkle at de i løpet av et par dager eller uker kan kontrolleres, men det er de skadedyrene som virkelig gjør det vanskelig å kontrollere og forsvinne.

Slik er det med slanger. Disse dyrene med lange og tynne kropper har i mange kulturer vært representasjon av ondskap, ikke forgjeves, det er mange arter hvis gift er dødelig, for eksempel King Cobra eller Russell hugorm.

Områder der slanger kan dukke opp

Slanger kan forårsake problemer i hagen

Og så utrolig som det kan virke for deg, en hage som har visse egenskaper ved løvverk, fuktighet og samler de nødvendige forholdene for å støtte livet, det er veldig, veldig sannsynlig at det er en slange i hagen din.

Men pass på, dette betyr ikke at dyret som har invadert ditt naturlige rom er giftig. Alt avhenger mye av stedet eller nettstedet der du er. Siden avhengig av område, vil slangeartene variere sterkt. Akkurat som hagen din kan tiltrekke seg en giftig slange, kan den også være det perfekte stedet for en som ikke har gift i fangene.

Og selv om de fleste lever i tropiske og subtropiske klima, vi finner også noen i noe mer nordlige regioner. Så, la oss se hvordan du kan holde slanger ut av hagen.

Identifiser slangene i din region

Å kjenne slangene som bor i ditt område vil hjelpe deg å være roligere siden du vet hvilke du skal holde unna og hvilke du kan la bo i hagen din. I tilfelle du bor i Spania, bør du vite at de mest giftige er:

Pyreneisk huggorm (Vipera aspis)

Utsikt over Vipera aspis

Det finnes i hele Pyreneene. Giftet til denne slangen kan drepe barn og eldre, så du må holde deg borte så mye som mulig.

For å gjøre det mye lettere for deg å identifisere denne arten, du må vite følgende detaljer:

  • Størrelsen på denne slangen kan måle opptil en meter lang, men generelt er størrelsen mellom 60 og 70 cm lang.
  • Hodet har et trekantet utseende og munnen eller snuten er litt hevet.
  • Hos hannslangen kan du finne flere flekker på kroppen enn hos hunnene.
  • De er slanger som foretrekker å bo i kalde områder og har en aktivitetsperiode på bare 6 måneder.
  • De finnes vanligvis i områder som ikke er veldig over havet.
  • Hvis de blir ukontrollert og utryddet raskt, kan de øke antallet raskt.
  • De spiser små gnagere og småfugler, og spiser ett byttedyr hver fjerde uke.

Cantabrian Viper (Vipera seoanei)

Du finner denne arten fra Galicia til Pyreneene, og sannheten er at når du først ser denne slangen, vil du helt sikkert få en god skremmelse på grunn av dens truende utseende. Dette er en mellomstor huggorm sammenlignet med de fleste andre europeiske arter.

Standardstørrelsen på dette dyret er rundt 60 cm lang. Halen representerer bare 15% av kroppen, og selv om utseendet hovedsakelig forekommer i Galicia og Pyreneene, kan det også finnes i hele Nord-Spania.

Snute hugorm (Vipera latastei)

Den lever over hele den iberiske halvøya. Giften er mindre giftig enn de to foregående, men det er den som produserer flest angrep på mennesker.

Bastard slange (Malpolon monspessulanus)

Bastard slange

Den finnes over hele landet, bortsett fra nord på halvøya. Det er mye mindre giftig enn slanger.

Culebra cogulla (Macroprotodon brevis)

Den finnes i den sørlige halvdelen av halvøya og på Balearene. Hvis det blir forstyrret, kan det bli veldig aggressivt, men giftet er ikke veldig kraftig..

Nå, på dette punktet, kjenner du til flere arter som finnes i Spania og de som er utsatt for å vises i hagen din. Det er på tide å gå videre til de forskjellige måtene å håndtere disse slangene på.

Måter å håndtere slanger i hjemmet

Forårsaker vibrasjoner

For å holde slangene ute av hagen er det ingenting som å kjøre gressklipperen. Vibrasjonene forårsaket av det vil umiddelbart bli oppdaget av reptilene, som vil gå.

Årsaken bak denne enkle metoden er at slanger de er veldig utsatt for vibrasjonene de føler på bakken. Avhengig av vibrasjonsnivået, kan de anslå om noe stort kommer eller om det er noe de kan takle.

Så ikke bare stoler de bare på luktesansen for å spore byttedyr når de har bitt det, de er også veldig perseptuelle og / eller sanselige.

Det er anbefalt klippe hagen din hver uke hvis mulig. I tillegg til dette må du sørge for at buskene du har ikke er for lave eller for løvrike eller at du ved første øyekast kan se hvor forsømte de er.

Hvis det ikke vedlikeholdes ordentlig, kan dette bli det perfekte stedet for et slangereir.

Rengjør spesifikke områder

Noen ganger må du rense noen områder for å unngå slanger

Åpenbart ikke noe sted vil være ideelt for slanger, uansett hva slags. Det er steder i hjemmet og utenfor det som blir det perfekte stedet for dem å leve og utvikle seg. Så du må fokusere på å holde følgende steder rene:

  • Gressområder eller ugress som har klart å få en stor høyde som overstiger 50 cm i høyden.
  • Høy tetthet av løvverk sammen, enten levende eller dødt løvverk.
  • Busker uten ordentlig stell og vedlikehold som kan tjene som en hule og jaktplass for slanger.

I utgangspunktet er det eliminere alle de potensielle aspektene som bidrar til utseendet til slanger alle typer.

Er det tenk at du har flere dekk liggende i et hjørne i hagen din. Vær trygg på at det på et tidspunkt vil bli hjemmet til en slags slange, avhengig av hvor du bor.

Men hvis du ikke vil gjøre det meste av dette, noe veldig enkelt du kan gjøre er å legge bakken i hagen din helt og la bare den nødvendige plassen være for å plassere plantene dine.

Husk at asfaltering av hagen ikke betyr at du må kutte en plante av røttene, du kan gjøre dette og holde plantene dine intakte.

Bruk et kjemisk avstøtende middel

I dag har vi kjemiske avstøtningsmidler som, brukt riktig, holder hagen din fri for slanger. Selvfølgelig er det noen som er mer passende enn andre for noen arter, så du må undersøke litt hvilke som er i området.

På samme måte, hvis du ikke har mulighet til å kjøpe et middel mot slanger, du har muligheten til å bruke naturlige alternativer som det kan være noen plantearter.

Blant dem kan vi nevne:

● Marigolds.

● Sitrongress.

● Løk og hvitløk.

De kan være like effektive som de kanskje ikke. Du må bare lete etter litt informasjon om slangene som vanligvis sees i området der du bor, og basert på det, velg den planten som fungerer best.

Årsaken til å bruke planter som disse er fordi de avgir en aroma som er ubehagelig for disse dyrene. Derfor vil en avling eller hage som har planter med sterke og skarpe dufter for slanger, være en effektiv måte å håndtere dem på.

Andre alternativer du kan velge som har gode resultater er:

Diesel

På grunn av den sterke lukten som denne væsken gir fra seg. I tillegg reagerte ikke bare slanger negativt i nærvær av diesel, men også alle slags liv.

Så det du må bruke den forsiktig for ikke å skade faunaen som kan utvikle seg i hagen din.

Blekemiddel

Dette er en annen av produktene som også gir et flott resultat for å skremme bort slanger.

Detaljene er at hvis du berører blekemiddel direkte, er det høyst sannsynlig at du vil forårsake hudproblemer og ende opp med å brenne. For å gi deg en ide om potensialet, kan kombinasjon av litt blekemiddel med vann bringe løsningen til rundt 200 ° C.

Sett feller

Noen ganger kan det være nødvendig å sette feller

Hvis du allerede har sett noen eller vet at det er i området, kan du plassere mekaniske feller for å forhindre at de kommer for nær hjemmet eller hagen.

Men før du tar dem på, Det er viktig at du kontakter et naturvernorgan for å overholde den juridiske prosedyren. For øyeblikket kan du velge mellom to juksealternativer. Den første jobber med lim og den andre er en levende felle.

Når det gjelder limfeller, er de store nok til å fange en slange nesten 80 cm lang. Den gode nyheten er at den også er effektiv til å fange rotter og mus, som anses å være den viktigste næringskilden for slanger.

På den andre siden, klassiske live-feller har større bruk enn de forrigeSiden de er gjenbrukbare, er limfellene ubrukelige når de fanger dyret.

Den eneste detalj som finnes for at denne andre fellen skal fungere er bruk et agn. Så hvis du forestiller deg et bur som et middel til å fange disse dyrene, er du helt riktig.

Dette siste alternativet anbefales for folk som ikke liker å skade dyr eller forårsake noen form for fysisk smerte, så hvis det brukes riktig, kan det være veldig effektivt.