Skip to content

Hvordan holder jeg snegler borte fra planter?

24 de juli de 2021

Snegler er dyr som du normalt ikke vil ha i hager eller nær planter. De, som snegler, har en glupsk sult og spiser alle de myke delene av plantevesener: blader, stilker, … de kan til og med forårsake mye skade på kaktusene.

Å kjenne dem vil være veldig nyttig å vite hvordan du kan holde dem borte fra vårt spesielle paradis. La oss komme til det 🙂.

Hvordan er snegler?

Mordersnegle

Snegler er skallfrie bløtdyr som måler mellom 1 og 15 cm. På hodet finner vi fire antenner, så vel som munnen som inkluderer to kjever og veldig små tenner, luftveisåpningen kalt pneumostom, samt en takket tunge. Takket være disse kan de finne mat og tygge den uten problemer, noe de gjør om natten da de er nattdyr.

Avhengig av arten, de kan reise, så lenge temperaturen er behagelig, mellom 4 og 7 meter på samme dag, som det er tilfellet med den grå sneglen. Når de gjør det, skiller en kjertel som er plassert i forenden av foten, et slim som lar dem bevege seg.

Når vinteren kommer og kvikksølv i termometeret begynner å synke under 5 ºC, blir de begravet under jorden, hvor de blir værende til vårvarmen vekker dem. Etter dvalemodus vil de reprodusere igjen.

Det må sies at disse bløtdyrene er hermafroditter, men ikke samtidig. Mannlige organer aktiveres først, og deretter de kvinnelige. Eggene legges i løpet av få dager eller uker etter parring, og til slutt legger de mellom 100 og 500 egg i grupper på 10 til 50 i hull gravd i bakken.. Disse eggene er sfæriske i form, og er hvitgule eller gjennomsiktige, og vil bli ruvet i opptil tre måneder.

Forventet levealder er mellom 9 og 18 måneder, avhengig av art.

Hvilken skade forårsaker de planter?

Snegler er en av de største fiendene til planter, spesielt hvis vi bor i et område der det vanligvis regner med jevne mellomrom. Skaden de forårsaker er veldig lik den som er forårsaket av larver, det vil si biter i vevet, selv om bløtdyrene også vil legge igjen et spor av slim i pottene, bladene og stilkene. Det er også mulig at vi ser avføringen deres, som er mer eller mindre langstrakt, mindre enn 0,3 cm bred og svart i fargen.

Hvordan holder du dem borte?

Vi kan velge naturlige eller kjemiske midler for å beskytte plantene våre. La oss se hva de er:

Rettsmidler for å frastøte dem

Eggeskall

De er spesielt egnet når det er svært få eksemplarer, og skaden forårsaket av dem er ikke veldig viktig.

Eggeskall

Knuste eggeskall er noen av de beste skalldyrmiddelene som finnes. I tillegg vil de tjene til å gjødsle jorden når de brytes ned, og du må bare spre dem på underlaget. Interessant, ikke sant? 🙂

For å gjøre legemidlet mer effektivt, kan du legge aske -ved-, som forhindrer andre dyr, som bladlus, i å angripe plantene.

Klar plastflaske

Hvis du har små planter du kan beskytte dem ved å sette en gjennomsiktig plastflaske, som om det var et drivhus. Selvfølgelig kan du bare gjøre det hvis du lager noen hull slik at luften kan fornyes, og bare om vinteren.

Takfliser

Disse bløtdyrene elsker mørke, fuktige steder. For å tiltrekke dem, kan du plassere noen fliser i et hjørne av hagen. Neste morgen vil sikkert mange ha gått for å beskytte seg der, og du kan fange dem og bære dem så langt som mulig.

Hvis du ikke har fliser, kan du legge aluminiumsblokker eller -plater på dem.

Rettsmidler for å eliminere dem

Salt

Disse anbefales å bruke når det allerede er et betydelig skadedyr, men det må tas i betraktning at produktene som skal brukes kan være giftige for mennesker, så barn og husdyr må holdes borte fra de behandlede områdene.

Bløddyrsmord

Den finnes i barnehager og hagebutikker, i granulat og som et pulver. Den spres litt på overflaten av underlaget eller jorda, eller rundt plantene du vil beskytte. Gummihansker må settes på før påføring.

Øl

Lukten av denne drikken tiltrekker seg snegler, så den blir din beste allierte mot dette skadedyret. Du må bare sette en container i nærheten av området du vil beskytte mot angrepene sine, og fylle den med øl. På kort tid vil de begynne å komme.

Salt

Salt dehydrerer dem. Hvis du legger litt i et slugovergangsområde, vil det være veldig nyttig å holde pesten under kontroll, og til og med å eliminere den. Men du må være forsiktig: hvis du legger den på overflaten av underlaget eller i nærheten av en plante, vil den også ende opp med å bli berørt.

Voksen slug

Kjenner du andre midler for å unngå disse bløtdyrene? I så fall ikke nøl med å la dem ligge i kommentarfeltet 🙂.