Skip to content

Hvordan kan jeg vite om treet mitt fremdeles lever?

5 de juli de 2021

Når du ser at treet ditt begynner å miste blader raskt, kan du bekymre deg, og ikke litt. Planter trenger løvet sitt for å kunne fotosyntetisere, det vil si for å produsere sin egen mat og derfor også for å vokse og holde seg i live.

Derfor, hvis du når som helst ser at den bare har kofferten og grenene, kan det være at den har problemer. Eller kanskje ikke. Så hvis du lurer på hvordan kan jeg vite om treet mitt leverI denne artikkelen vil jeg forklare det for deg.

Når ikke bekymre deg?

Quercus mister ikke bladene om vinteren

La oss først prøve å gi deg glede. Vi håper treet ditt ikke har noe problem. Og det er at, avhengig av arten, forblir en plante uten blader bare fordi det er dens natur. A) Ja, de som er løvfellende, vil «skrelles» på et eller annet tidspunkt i løpet av året (enten om høsten eller vinteren hvis de er hjemmehørende i tempererte områder, eller kort tid før eller i begynnelsen av den tørre årstiden hvis de er tropiske).

Hva mer, det er visse trær som er marcescent; det vil si at de holder seg med de tørre bladene til temperaturen blir bedre. Noen få eksempler er hornbjelke, bøk og mange Quercus (Quercus faginea, Quercus palustris, Quercus robur eller Quercus pyrenaica, blant andre).

Men fortsatt det er en sak til: de trærne som kan oppføre seg som eviggrønne, løvfellende eller halvgrønne, avhengig av klima og beliggenhet. Et eksempel som kan tiltrekke seg mye oppmerksomhet er det Delonix regia (flamboyant). Denne arten lever i løvskogen på Madagaskar, og er faktisk en plante som mister bladene hvis forholdene ikke tillater at den fortsetter å vedlikeholde dem. Men hvis den dyrkes i en tropisk region der det regner regelmessig, vil den mest sannsynlig holde seg med løvet hele året.

I noen av disse situasjonene trenger du ikke gjøre noe. Hva mer, husk at et tre som ikke spirer, kan ha nådd slutten av livet. Generelt lever de som blomstrer veldig tidlig, allerede i løpet av det første leveåret eller kort tid etter, og / eller vokser veldig raskt (40 centimeter eller mer hver sesong) vanligvis ikke mer enn 40, 50 eller 60 år. Dermed vil for eksempel trærne fra Fabaceae-familien, som Acacia, Robinia, Albizia, Delonix, etc. ikke leve lenge, og heller ikke sitrusfrukter. Men bartrær og sakte voksende trær kan nå imponerende aldre.

Hvordan vet jeg om treet mitt fortsatt lever?

Våren kommer og treet viser ingen tegn på liv. Hvordan kan vi fortelle om den fortsatt lever eller allerede har tørket opp? Vel, den enkleste og raskeste måten er å kutte et lite stykke gren, hvis mulig fra året før. Vi vil teste for hånd først, for når det er i live er det normalt at det ikke går i stykker. Så, hvis vi vil være sikre, tar vi for eksempel en saks eller en kniv og klør litt på barken. I tilfelle vi ser at den er grønn eller har en gul eller kremfarget fargetone, kan vi puste lett.

Nå, hvis vi ser at den er brun, eller det har vært lett for oss å knekke den for hånd, må vi klø på grenen fra den delen nærmest kofferten. Hvis det fortsatt er galt, vil vi kutte og gjenta disse to trinnene med andre grener.

Hvis planten er veldig dårlig, kan barken på stammen sprekke. På det tidspunktet ville det dessverre ikke være noe som kunne tjene til å holde henne i live.

Hvorfor spirer ikke treet mitt?

Trær kan tørke fort ut

Det er flere mulige årsaker, så vi kommer til å se dem alle slik at du kan finne ut hva som har skjedd med treet ditt:

Heteslag i planter

Det kan virke litt nysgjerrig for deg at trær kan lide av heteslag, men ja. Sånn er det. Om sommeren, som et resultat av høye temperaturer og / eller mangel på vann, øker de svetten for å holde seg kjølig.. Med andre ord, mye av vannet som røttene absorberer, slippes ut i form av damp. Dette fører til at luften rundt dem med den minste bris får sin egen temperatur til å synke litt, og avlaste følelsen av varme.

Men det har en ulempe: at tap av vann kan føre til at treet dør, hvis dets rotsystem ikke finner den mengden væske det trenger i jorden eller underlaget. For dette, Når mengden vann som er tapt er større enn den som absorberes av planten, lider den av heteslag.

Dette er ganske vanlig i japanske lønn, for eksempel når det dyrkes i Middelhavet. Sterkt solskinn, dårlig jord og / eller dårlig vanning gjør at de har store problemer med å holde seg hydrert om sommeren. Heldigvis er en måte å hjelpe dem på å dyrke dem i potter med underlag av vulkansk opprinnelse, for eksempel akadama (til salgs), plassere dem i skyggen og vanne dem veldig ofte med vann med en pH på mellom 4 og 6. Også en periodisk gjødsling om våren og sommeren (med for eksempel) vil stimulere produksjonen av nye blader og følgelig også deres vekst.

Kald

Dette er også et ganske hyppig problem. Et tre, selv om det er urfolk, kan være kaldt det første året hvis det dyrkes i en hage eller uteplass som er helt utsatt for stedets forhold.. Selv om vi vil se dette mer i eksotiske arter dyrket i områder der de er litt på kanten, for eksempel hvis vi har en plante som motstår opp til -3 ° C uten å bli skadet, men det året har frost på opp til -3,5 ° C vært registrert, hvilket som helst tre det kan bli kaldt på et tidspunkt.

Heldigvis eller dessverre er ikke klima en eksakt vitenskap. Selv om vi kan kjenne til de grunnleggende egenskapene til hver type, er det ikke lett å vite når det vil være et nytt og plutselig temperaturfall, eller om det vil vare noen minutter, timer eller dager. Treet ditt, hvis det er utenfor, blir utsatt for det. Og du må kunne tilpasse deg hvis du vil komme deg videre.

Følgelig Det anbefales sterkt å velge arter som du vet vil tåle klimaet i ditt område. Men hvis du har en litt mer delikat, eller hvis den er ung, bør du beskytte den med en polstring, frostbeskyttelse eller til og med i et drivhus (til salgs) hvis det er i en gryte.

Jorda er ikke egnet, eller den har gått tom for næringsstoffer

Nei, du kan ikke dyrke et tre på noen type terreng. Det er synd, for jeg vil også gjerne ha arter i hagen min som jeg ikke kan ha, i det minste ikke som jeg ønsker. Å vite hvilken type jord du har i hagen din, og de forskjellige typer underlag som finnes for å dyrke planter i potter, er noe det anbefales å gjøre..

Det vil si at det ikke er levedyktig å plante magnolia i leirejord, med en pH på 7 eller høyere. Å plante et johannesbrødre i jord med en pH lavere enn 6 er heller ikke. I de fleste tilfeller må denne jorda eller underlaget også ha god drenering, siden det er svært få trær som tåler vanntett.

En annen ting som kan skje, spesielt hvis den er i en gryte, er at den har gått tom for næringsstoffer. Og det er at fra den første dagen røttene er pottet, absorberer de næringsstoffene fra underlaget. Derfor, du må gjødsle den i vekst- og blomstringssesongen, ved bruk av spesifikk gjødsel, eller hvis du foretrekker noe annet, naturlig gjødsel (guano, humus, kompost, etc.).

Hvordan ha et sunt og velstelt tre?

Trær må tas godt vare på

Bortsett fra det vi allerede har sagt, det er viktig å plante den på riktig sted for den. Derfor må vi finne ut om det er et sol- eller skyggetre, om det har invasive røtter eller ikke, og om det er rustikt.

På den andre siden, du må prøve å kontrollere vanningen. Vi kommer ikke til å bli bedre ved å tilsette mer vann. Et overskudd av denne dyrebare væsken kan skade røttene alvorlig. I tillegg vil en god abonnentkalender hjelpe deg med å bli sunn.

Beskjæring, spesielt drastiske, og transplantasjoner utenfor sesongen bør unngås. Disse dårlige rutinene kan ikke bare redusere, og mye, skjønnheten til treet ditt, men de vil også sette det i alvorlig dødsfare, siden de vil svekke det, og dermed gjøre det mer sårbart for angrep av insekter som kan bli skadedyr.

Å bli ferdig, så langt som mulig, må du plante treet i et område … og ikke flytte det derfra. Hvis jorden er tilstrekkelig og den holdes i optimal avstand fra huset, vil det beste for planten være at du planter den og lar den være i fred. Utover å vanne og gjødsle det, bør vi ikke gjøre noe annet.

Plantene er ikke forberedt på å motstå transplantasjonen, siden de spiser til de dør, forblir de på samme sted. Så jo mindre røttene dine blir manipulert, jo mer gode blir de.

Vi håper treet ditt kan komme seg. Hvis du trenger mer informasjon, kan du klikke her: