Skip to content

Hvordan kjøre veps fra bassenget?

13 de juli de 2021

Veps er en av de mest fordelaktige insektene vi kan ha i hagen, siden de er en av de som har ansvaret for å pollinere blomster av planter. Men selvfølgelig er problemet at de ikke liker noe som plager dem, og faktisk må du være forsiktig fordi de kan reagere dårlig; det vil si at de kan bite oss, og hvis det viser seg at vi er allergiske … må vi raskt gå til sykehuset. Hvordan unngå det?

En måte å gjøre det på er å skremme dem bort fra bassenget, spesielt om sommeren når vi bruker det mest. Så hvis du vil vite det hvordan du kjører veps fra bassenget, prøv våre tips og rettsmidler 😉.

Installer et saltelektrolyseutstyr

Hva denne typen utstyr gjør, er å desinfisere vannet uten kjemikalier, noe som er spesielt interessant hvis vi har hunder som liker å ta et bad. Hva mer, den sterke lukten av klor, stikkende … og også noen flygende insekter som bier eller veps unngås.

Det er ikke kjent hvorfor dette skjer, men det antas at disse insektene ikke liker saltvann, så de ikke kommer i nærheten av det.

Fyll en beholder med sukkerholdige drikker

Du kan for eksempel ta en 2-liters flaske (eller 1,5 liter hvis det er det du har mer for hånden), og fylle den med en sukkerholdig drink eller til og med sukkervann. Du kan til og med klippe den smaleste delen av den, og lage to hull – ett på hver side – for å passere et tau som du vil bruke til å henge det et sted.

Det er et middel som, vel, det er ikke akkurat respektfullt med disse insektene, men hvis du har en angrep av veps fungerer det.

Legg agurkskiver på bakken

En merkelig måte å holde veps på er ved å legge agurkskiver på bakken, eller hvor vi ikke vil at de skal gå. Ved å ha en sur egenskap kan du være sikker på at du i det minste ikke blir forstyrret.

Heng krøllete brune papirposer

Hveps vil ikke lage et rede der det allerede er et. Hvis du ser en rynket brun papirpose, de vil tro at det er et rede, og de vil gå bort. Så det er lurt å legge i nærheten av bassenget, spesielt om sommeren når de er mest aktive.

Unngå å gjøre noen ting

For å unngå problemer anbefaler jeg at du unngår å gjøre følgende:

  • Ikke kle deg i lyse farger. De tror kanskje du er en blomst og vil tiltrekkes av deg.
  • Ikke bruk overdreven aromatiske parfymer. Husk at veps tiltrekkes av søte lukter.
  • Ikke knus dem. Ved å drepe en, kan den frigjøre feromoner som vil tiltrekke seg kameratene.

Veps på en plante

Jeg håper det har vært nyttig for deg 🙂.