Skip to content

Hvordan kontrollere brannmaur effektivt hele sesongen

22 de mars de 2023

Det er en regel her i sør. Etter et kraftig regnvær på søndag, blir hagen din på mandag en dødssone oversådd med små, rødleirevulkaner – ildmaurhauger vrimler av sataniske leiemordere som bare klør etter å stikke deg og alle andre dyr de kan finne. Jeg tror virkelig at dette er grunnen til at Karen Carpenter sang: «Regnværsdager og mandager får meg alltid ned.»

Ikke la brannmaur være ukontrollert

Stikkene som forårsaker pustler som administreres av disse små monstrene er mer enn en irritasjon. Personer med allergi kan dø av anafylaktisk sjokk etter et enkelt stikk. Små barn stukket dusinvis av ganger har dødd. Brannmaur tar også en enorm toll på husdyr og annet dyreliv, spesielt fugler som hekker på bakken. Så vi er berettiget til å ønske å drepe dem før de dreper oss. Spørsmålet er hvordan? Jeg har sagt det før, og jeg vil si det igjen: Så snart noen kommer opp med et organisk eller naturlig brann-maur produkt som er effektive, jeg vil bruke og anbefale det. For å være effektiv må kontrollen drepe dronningen. Hvis den dreper 99 % av ildmaurene, men dronningen overlever, vil haugen bare komme tilbake. Så la oss se gjennom noen av kontrollene som ikke fungerer.

Brannmaurmidler som ikke fungerer for den gjennomsnittlige gården

Grits. Jeg vet du har hørt om denne. Dryss gryn på haugen. Ildmaur vil spise dem, og fuktigheten inne i kroppen vil føre til at grynene utvider seg og maurene eksploderer. Det er en fin tanke, og jeg har prøvd den. Ingen eksplosjoner. Ingen bittesmå soppskyer. Ingen effekt.

Diatoméjord. Dette hvite, pulveraktige stoffet laget av skjell fra mikroskopiske sjødyr åpner skjelettene til insekter som maur, og får dem til å dø av dehydrering. Så den dreper enhver maur den berører. Problemet er at det er svært usannsynlig å nå dronningen. Og blir det vått, skyller det ned i jorda, og du må legge mer ned. Hvis du ikke er forsiktig, kan du puste inn pulveret og forårsake mer skade på deg selv enn maurene.

Kokende vann. Du vet hvorfor du liker denne. Du vil koke de små tøsene levende og høre de små skrikene deres! Men du vil sannsynligvis ikke koke dronningen, så de overlevende maurene vil bare lage en ny haug til henne noen få meter over. I mellomtiden har du skåldet deg selv, og skriket ditt vil ikke være lite.

Appelsinskall. Sitrusolje frastøter maur og andre insekter. Derfor unngår de det. Hvis du dumper appelsinskall på haugen, vil maurene rett og slett flytte haugen.

Club soda. Å, dette er genialt! Du heller en liters flaske club brus på haugen. Karbondioksidet i brusen erstatter oksygenet i haugen, og maurene kveles. Hvis dette er ruten du vil gå, foreslår jeg at du sikkerhetskopierer traileren til forsiden av Walmart hver uke og drar ut alle kasser med club-brus den har. Du kommer til å trenge dem, for maurene kommer tilbake – og ber om skotten din.

Diesel eller bensin. Egentlig? Kommer du til å drepe ildmaur ved å dumpe diesel på haugen og drepe gresset også? Jeg kan høre Jeff Foxworthy nå: «Hvis du dumper diesel på en brannmaurhaug, du kan være en rødhals!» Nei … du er en rødhals.

Brannmaurmidler som virker

Dessverre er ingen av kontrollene som er effektive naturlige eller organiske. De involverer syntetiske insektmidler. Men når de brukes som anvist, er de trygge, og de arbeid.

Haug behandlinger. Haugbehandlinger inkluderer støv som acefat (Orthene) og agn som Amdro (som inneholder hydrametylnon). Acephate dreper enhver maur den berører, så håpet er at arbeiderne får noe på dronningen. Amdro er en saktevirkende magegift bundet til maisgryn blandet med soyaolje. Arbeideren spiser det, men før han dør, mater han det til dronningen, og hun dør også. Ulempen med haugebehandlinger er at de ikke hindrer andre ildmaur i å lage flere hauger, så du må fortsette å behandle hele sommeren. Og når Amdro-agnet blir vått, blir det raskt ødelagt, og maur vil ikke spise det.

fullsizerender3-e1466177603856.jpg

Sesonglange behandlinger for hele plenen. Dette er hva Grumpy anbefaler. Hele plenbehandlinger er granulat av langtidsvirkende insektmiddel som du påfører plenen med en gjødselspreder og deretter vanner det behandlede stedet. Ortho Fire Ant Killer, som inneholder bifenthrin, fungerer bra for meg. Jeg la den fra meg den første uken i april og hadde null brannmaurhauger de neste seks månedene. GardenTech Over «n» Out! er et lignende produkt. (Og i tilfelle du lurer – nei, jeg jobber ikke for Ortho eller GardenTech, og jeg kjøpte posen. Grumpy ikke shill for ingen.)

Hva er brannmaur bra for?

Det er merkelig hvordan Moder Natur har prydet oss med slike sjofele skapninger som ildmaur. Har du noen gang lurt på hva disse insektene egentlig er gode for? Har ildmaur en hensikt? Brannmaur er altetende og spiser omtrent alt. En stor del av en ildmaurs diett består av andre leddyr. Brannmaur har vist seg å hjelpe til med å redusere antallet skadedyr. For eksempel vil flåttbestanden i et tun befengt med brannmaur reduseres. Brannmaur kan redusere antallet chiggers (middarter) som finnes i området hvis de to insektene okkuperer samme territorium.