Skip to content

Hvordan kutte en skjæring

14 de juli de 2021

Den raskeste og mest effektive måten å få et nytt identisk eksemplar av planten din er ved å multiplisere den med stiklinger. Skjæringen, som godt kan være et stykke gren eller blader, inneholder all genetisk informasjon som interesserer deg, for eksempel den som er relatert til fargen og / eller formen, eller med produksjon av blomster og / eller frukt, så lenge den er ikke en podet plante.

Men,vet du hvordan du skal kutte en skjæring? Hvis det ikke gjøres riktig, kan det hende at det ikke roter og råtner etter noen dager. Så la oss se hvordan det gjøres slik at alt går greit.

Hvordan blir de kuttet?

Stengling

Stam- og grenstikker blir kuttet slik at kuttet er rent, det vil si at vi ikke kan rive den fra moderplanten, men vi må kutte den med riktig beskjæringsverktøy (så om den er treaktig, saks hvis den er grønn og tynn) og sørge for at det ikke er noen hakk eller tegn, ikke til og med i egne stiklinger eller i plantene de kommer fra.

Når det gjelder lengden, vil det avhenge av arten, men generelt bør de måle minst 20 centimeter. I tilfelle de er treaktige, er det bedre at de måler ca 40 cm.

Bladstiklinger

Planter som kan multipliseres med stiklinger er faktisk veldig få, den vanligste er Echeveria og Begonia. For å kunne ta stiklinger, Du må ganske enkelt kutte bladene som interesserer deg med saks og plante dem i skuffer eller potter. dekker litt – seriøst, veldig, veldig lite – basen med vermikulitt og sprøytes med vann.

Hva skal jeg gjøre for å få dem forankret?

Hvis vi vil sørge for at de roter, det anbefales sterkt å impregnere basen med rotende hormoner, enten i pulver eller væske som vi kan finne til salgs i barnehager, hagebutikker og lignende. I alle fall, hvis vi foretrekker det, kan vi bruke hjemmelagde rotmidler, som de vi forteller deg i denne artikkelen.

Dermed er det mer enn sannsynlig at vi får nye planter i løpet av få dager eller uker.

Stiklinger fra Yucca

Fant du det interessant? 🙂