Skip to content

Hvordan lære barn hagearbeid?

7 de juli de 2021

Hagearbeid er en verden der vi alle har et sted. Uavhengig av alder, kjønn eller sosial tilstand, kan hver og en av oss nyte planter mye og alt som går med til å ta vare på dem. Barn er selvfølgelig ikke noe unntak, snarere motsatt.

De er en av hovedmottakerne, ikke bare fordi de kan holde seg underholdt mens de lærer å så, plante eller til og med gjøre liten beskjæring, men også at denne kunnskapen vil hjelpe dem til å forstå litt hvordan naturen fungerer. Det er derfor nedenfor vi skal forklare hvordan vi kan lære hagearbeid til barn, morgendagens voksne.

Velg de mest passende plantene for barn

Salat er gode planter for barn

Barn, spesielt de yngste, har en tendens til å legge hendene til munnen. Det er deres måte å utforske hva som omgir dem, og hva som derfor mest må tas i betraktning når du velger planter riktig. Så det, Fra begynnelsen må vi kaste dem som har torner, som kaktus, eller latex som euphorbia (også julestjernen).

For å gå over trygt, det er best å velge planter som er egnet til konsum, siden på denne måten vil du lære dem å dyrke sin egen mat. Og de fleste av disse er urter som i løpet av få uker vil være klare til innsamling. Dette er for eksempel noen:

  • Salat: sådd på sen vinter / tidlig vår og høstet tre måneder senere.
  • Tomat: den blir sådd tidlig på våren og høstet omtrent 4-5 måneder senere.
  • Spinat: det blir sådd tidlig på våren og høstet omtrent 4 måneder senere.
  • Jordbær: sådd på sen vinter / tidlig vår og høstet omtrent 5 måneder senere.

Forbered materialet de trenger

Når du har valgt plantene du skal så, må du forberede en rekke ting slik at de kan utføre denne oppgaven trygt og komfortabelt. Derfor vil de trenge:

Barnehagehansker

For at hendene dine skal være godt beskyttet, er det viktig at de bruker spesifikke hansker for dem. Åpenbart, de må være din størrelse, siden det å ha på seg store eller små ikke vil være behagelig for dem.

Blomsterpotte

Så frøene i små potter

Gryten må ha noen hull i basen som vannet kommer ut gjennom. For resten spiller det ingen rolle om den er laget av plast eller leire, men vi anbefaler at den er laget av plast i tilfelle det er tilfelle. Selv om andre alternativer også er interessante, for eksempel en plastisert pappeske, melkebeholdere eller yoghurtglass som tidligere er vasket med vann.

Land

Jorden det må være spesielt for planter. Det ideelle er å få klar til bruk substrat for frøplanter, men det universelle underlaget i hele livet (som det de selger) vil også fungere så lenge det blandes med litt perlit, pimpstein eller lignende.

Vannkanne med vann

Sist men ikke minst, du må sørge for en liten dusj (spesielt for barn, eller hvis du ikke får tak i det, vil en halv liters plastflaske med noen små hull i den ene enden også gjøre) med vann slik at de kan holde jorden fuktig.

Lær dem å så frøene

Den beste måten barn (og jeg vil si at voksne også) lærer er å se på andre hvordan de gjør det. Med tanke på dette, Det er veldig interessant at du først planter et frø i en gryte mens du forklarer de små hvordan du gjør det og hvorfor. På denne måten vil de forstå hele prosessen på en enklere måte.

Forklar at frøene må begraves litt, for hvis de får direkte sollys, kan de brenne og derfor ødelegges. I tillegg, de må lære at jorden alltid må forbli noe fuktig, siden de trenger vann for å holde seg hydrert og dermed være i stand til å spire.

I tillegg, hvis du skal så frø av sesongens planter, må barna forstå at noen som salat vil bli samlet før de blomstrer, og det er andre som solsikker som får lov til å blomstre fordi på denne måten vil de kunne å produsere flere frø, som de ikke er noe mer enn rørene vi senere spiser.

Når det er deres tur bli ved deres side for å løse tvilen deres at de har.

Lag en rutine for dem å ta vare på plantene

Hagearbeid er en interessant verden for barn

Barn må være hovedpersonene. For dette er det viktig at, utover å se deg plante et frø første gang og rådføre deg med tvil som oppstår, er det de som tar vare på plantene de har plantet. Selvfølgelig, Du som voksen må forklare dem når og hvorfor du skal vanne dem, og i tilfelle problemer oppstår, hvorfor de har oppstått og hva de må gjøre for at plantene deres skal bli sunne.

For dette kan du finne denne artikkelen nyttig:

Det er veldig hyggelig å føle at den minste av familien liker å ta vare på sine egne planter; Eller med andre ord at de påtar seg et ansvar og at de også gjør det med glede.