Skip to content

Hvordan lage en bonsai av et frø

27 de juli de 2021

Et av de mest stilte spørsmålene i verden av miniatyrtrær er uten tvil det til hvordan lage en bonsai av et frø. Det vil si hvordan du går fra et enkelt frø til et kunstverk som det du kan se på bildet som leder artikkelen. Vel, det er ikke lett, og det vil ta oss lang tid. Men det jeg kan fortelle deg er at det er en opplevelse som alle fans burde ha.

Tør du å ta steget?

Flamboyan

Så frøet

Den første tingen å gjøre er få frø så fersk som mulig av planten vi vil lage en bonsai av. For dette vil vi ta de som er modne og fremdeles på det aktuelle treet. Deretter vil vi legge dem i et glass vann for å kontrollere levedyktigheten, noe vi raskt kan se når noen synker og andre blir igjen på overflaten. I et frøbed med et porøst underlag som akadama med litt torv, vil vi så dem på et sted i full sol. Den ideelle såtid vil avhenge av arten: generelt blir løvtrær og nåletrær plantet om høsten for å spire om våren, mens eviggrønne planter er etter risiko for frost.

Første beskjæring

Når det lille treet vårt har 3 til 4 par ekte blader, det er på tide å beskjære taproot. Du vil se at denne roten er den tykkeste av alle, siden den har den funksjonen å forankre planten godt i bakken. Dette er et problem for en bonsai, da det kan få planten ut av brettet der vi har plantet treet.

Lonicera nitida prebonsai

Plantetrinn i vanlig gryte

Etter at du har trimmet taproot. det må få lov til å vokse fritt i to til fire år slik at kofferten blir tykkere. Hvis du ser at den vokser mye i høyden, bør den trimmes slik at den blir liggende på ca 50 cm fra bunnen av kofferten til den høyeste grenen. Når kofferten din har en tykkelse på minst en centimeter, kan vi begynne å tenke på design som vi ønsker å gi til vår fremtidige bonsai, beskjære den deretter. Dette er favorittfasen min, siden det er når planten er mest bearbeidet: ledninger, beskjæring, klemming … kort sagt alt vi ser i trinn for trinn med bonsai-design en gang i måneden.

Prebonsai

EN prebonsai Det er et tre som har gjennomgått minst tre transplantasjoner siden det ble plantet, alltid i en grun potte, og designet begynner allerede å bli sett tydelig, men uten å være ferdig. Når du tar dette i betraktning, må treet ditt for å nå dette stadiet være omtrent fem til ti år gammelt og enda mer hvis det vokser veldig sakte, og du må ha jobbet for å få et bonsai-prosjekt til å begynne å se.

Til slutt, etter mer enn ti års arbeid, du kan flytte treet ditt til brettet, nå ja, bonsai ordentlig, forbereder ham til å bli beundret.