Skip to content

Hvordan lage en liten overbygd drivhushage

1 de mars de 2021

overbygd drivhus-hage-103114En måte å utvide vekstsesongen er med et drivhus eller i det minste en måte å beskytte hagen mot sesongmessige endringer. Her er en av favorittene mine. Om høsten kan et lite dekke over en hevet seng hjelpe avlingene til å fortsette å produsere. Om våren kan et deksel hjelpe deg med å få et hopp på vekstsesongen.

Her er noen vi har omtalt tidligere:

  • Hevet hageseng er gjort på riktig måte
  • Bygg lavpris drivhus i bøyle

Lær hvordan du kan lage en overbygd mini drivhushage fra bloggen av Swing N Cocoa.

Dette innlegget er en trinnvis opplæring med mange bilder som veileder deg gjennom prosessen. Det er også mange kommentarer, så sørg for at du tar en titt på dem slik at du kan se spørsmål folk tar opp. Hele prosjektet via swingncocoa

Nedenfor finner du flere videoer om hvordan noen «bakgårdsbønder» setter opp en liten drivhage over sine hevede hagesenger. Den ene bruker betongblokker for å bygge sin hevede seng, mens den andre bruker tre-sider.

Ved Growing A Greener World® deler de 3 viktige fordeler med hagearbeid i hevede senger

Viktige hensyn når du lager dine hevede senger

1. Alternativer for å inneholde jorden: Valgene når du konstruerer hevede senger er mange, og spenner fra store steiner eller murstein du kan finne gratis, til spesialbygde senger med metallsider og alt imellom. Nøkkelen er å finne det som fungerer best for deg, budsjettet ditt, og du er fornøyd med hvordan det ser ut. Mens hevede senger ikke trenger å være permanente, kan de forbli på plass i mange år fremover når de er bygget riktig.

2. Senger som tilfredsstiller behovene til deg og plantene dine. Når du bygger senger eller hoper opp jord, må den være bred nok til at røttene sprer seg og planter kan vokse, men ikke for brede at du ikke kan nå midten av sengen fra den ene siden. Tommelfingerregelen gjør den aldri så bred at du trenger å gå inn i sengen og på jorden for å nå noen del av planten. Tommelfingerregelen min er ingen seng bredere enn 4 fot.

3. Design jorda for struktur og drenering. Når du vurderer hvilken jord du skal legge i dine hevede senger, enten du begynner fra bunnen av eller endrer en eksisterende seng, er det ideelt sett best å innlemme rikelig med organisk materiale som velaldrende gjødsel og kompost, og til og med lagre jordkorrigeringer.

Nøkkelen til god jord, spesielt med jord i hevede senger, er å legge til mye organisk materiale for å forbedre drenering, fuktretensjon og jordstruktur. Fra og med innfødt jord og et sunt tilskudd av toppjord av høy kvalitet, bruker vi kompost, ormstøp og komposterte blader. Via growingagreenerworld.com

Et lite hageareal som vokser i hevede hagesenger som de i videoen, er et perfekt tillegg til de som er interessert i en hage i hagen.

«Drivhus» trenger ikke alltid være en struktur du går inn i. Disse små drivhusene gir ekstra beskyttelse mot været. For å få tilgang til sengene ruller du bare opp sidene.

Dette er noen gode eksempler på måter å hage på små områder uten = utgiftene til et stort drivhus.

Et bøylehus som glir åpent og lukket

Bøylehus som glir åpentEt drivhus er på mange gartnere «ønsket» liste. Vern Harris liker å sette opp bøylehus over grønnsakssengene sine, men liker ikke bryet med å jobbe under dem.

De fleste design krever løft av plastsidene for å komme til produktene. Så Harris kom med bøyler som glir på skinner, noe som gjør tilgang like enkel som å trekke i to tau. Sjekk ut Verns bøylehusløsning – Hoop House – Glides Open And Closed.

Row Cover Hoop House

Grønne vår- og høstavlinger som salat, spinat og grønnkål er greit i frost når det er rundt 20 grader, men under enn de ikke gjør det bra.

Et Row-Cover Hoop House er flott for å beskytte disse bladene. Disse er enkle å lage, og du trenger bare en håndfull enkle billige materialer. Dette er en fin måte å beskytte dine dyrebare avlinger på. Detaljer på: Make A Row-Cover Hoop House.

Lave tunneler

Har du noen gang hørt om «lave tunneler» for å forlenge vekstsesongen eller hoppe over den kommende?

I denne videoen lærer du noen av prinsippene for frostbeskyttelse sammen med hvordan du bygger en lav tunnel … en enkel struktur for å starte plantene dine tidlig, eller vokse gjennom vinteren.

Ved hjelp av PVC-rør, et flytende raddeksel og snapdeksel for raddeksel. Lær forskjellen mellom frost og fryse og hvordan julelys, vannflasker og mulch kan hjelpe plantene dine å overleve i kulden.

Detaljer på: Frostbeskyttelse med lavt tunnel flytende raddeksel.