Skip to content

Hvordan lage en sammensetning av kaktus og saftige planter

25 de juli de 2021

Sukkulenter er de perfekte plantene for lage spektakulære komposisjoner som du kan dekorere terrassen med, en indre gårdsplass med mye lys eller terrassen. De ser bra ut som et midtpunkt, og krever lite stell. Men hvordan gjør jeg dem?

Hvis du vil ha dette vakre dekorative elementet hjemme, ta på deg hanskene fordi vi skal forklare det hvordan lage en sammensetning av kaktus og / eller saftige planter.

Trinn 1 – Velg potten

Blomsterpotte

Disse plantene ser bra ut i alle typer potter, det være seg plast, keramikk eller terrakotta. For å lage komposisjonen din, Vi anbefaler at du velger en basert på dine preferanser og stedet der den skal plasseres.. Så hvis du for eksempel vil ha det ute, vil det mest egnede materialet være terrakotta eller keramikk, siden plast blekner over tid; derimot, hvis du skal ha det innendørs, kan du bruke plastgrytene.

Like viktig som materialet er størrelsen på potten. For komposisjoner er de som er bredere enn høye ideelle. Sukkulenter har ikke et veldig stort rotsystem, så de trenger ikke så mye jord som et tre for eksempel.

Trinn 2 – Fyll potten med underlag

Akadama

Når potten er valgt, er det på tide å velge underlaget. Dette må gjøre det lettere å drenere vannet, siden sukkulenter er veldig følsomme for vanntett og lett kan dø hvis røttene blir vanntette. Med tanke på dette, Det anbefales på det sterkeste å bruke akadama, pimpstein eller elvesand som eneste underlag eller blandet med 30% svart torv.

For å unngå å miste det, kan du legge et stykke skyggemesh inne i potten, som forhindrer at jorden kommer ut for raskt.

Trinn 3 – Plante sukkulenter

Bilde - Cactus17.centerblog.net

Nå som gryten er klar, er det på tide å dekorere den. For å gjøre dette må du plant sukkulentene, sørg for at de større ikke tar lyset ut av de mindre. Men selvfølgelig, hvilke planter å sette?

Ikke alle av dem vil vokse godt i kompiser, så det er viktig å velge de artene som på grunn av voksen størrelse ikke vil ha noe problem, hvordan har du det:

  • Echeveria (for veldig store potter)
  • Sempervivum
  • Pachyphytum
  • Sedum
  • Mammillaria
  • Rebutia
  • Coryphantha
  • Notocactus / Parody

Trinn 4 – Plasser dekorative steiner

Bilde - Hogarmania.com

Til slutt kan dekorative steiner plasseres for å gi sammensetningen et enda mer naturlig utseende.