Skip to content

Hvordan lage en vepsefelle

25 de juli de 2021

Hvert insekt har sin plass i økosystemet, selv i hagen. Men det er sant at noen ganger gjør de reirene for nær hjemmet, og hvis det er noen som er allergiske, kan det være et problem. Av denne grunn skal vi lære deg hvordan du lager en vepsefelle, slik at du og familien din kan være rolig. Denne fellen skader ikke miljøet, og vil holde vepsebestanden i sjakk.

Selv om du vil holde dem borte, vi vil også fortelle deg hva du skal gjøre å få det.

Finn et honningkake eller vepsebol

vepsebol eller honningkake

Den første tingen å gjøre er se om det er vepsebestikk, siden på denne måten vil vi vite mer eller mindre om det er mange eller ikke. Åpenbart, hvis vi har sett noen i hagen, er det fordi reiret deres ikke kommer veldig langt, men det er mulig at det bare har gått gjennom, og at det derfor bare er nødvendig å sette en eller to feller noen steder .

Kammene, hvis noen, blir funnet i grenene til høye trær, spesielt hvis de gir mye skygge. De er sekkformede, lysebrune eller gulbrune. Det er veldig mulig at du vil se noen veps inn eller ut av / i den, siden de er insekter som forblir aktive i løpet av dagen.

Hvordan lage en felle for å drepe veps

containere for vepsefellen

Å lage vepsefeller enkelt og raskt du trenger følgende:

  • En tom plastflaske, størrelsen du vil ha.
  • Saks, som den som brukes til å sy.
  • String eller tape.
  • Mat eller væsker for å tiltrekke seg veps: sukker, eddik, kjøtt, øl eller brus.
  • Matolje.

Nå som vi har alt, er det på tide å gjøre det. Hvordan? A) Ja:

Trinn 1 – Klipp flasken

Klipp flasken

Med saksene, du må kutte flasken der den begynner å smale, altså ved nakken. Ta av lokket.

Andre trinn – Plasser nakken i flasken og introduser maten

Flaske med sukker

For at fellen skal ta form, du må sette maten i fellen, pass på at den ikke når toppen av flasken (det vil si hvor hetten vi fjernet i forrige trinn var før). Deretter må du vri nakken og introdusere den i flasken.

Tredje trinn – Forene begge delene

Vepsefelle

Nå vil det være nødvendig å feste begge deler med teip, selv om du foretrekker det du kan lage to hull på begge sider, og passere et tau for å henge vepsefellen. Hvis du velger å gjøre sistnevnte, anbefaler jeg at du setter inn flaskehalsen litt slik at det ikke er noe fritt gap der vepsene kan komme ut.

Som et alternativ før du introduserer det du kan smøre den med matolje, for den delen som skal gå i fellen. Så uansett hvor hardt de prøver å komme seg ut, vil de ikke kunne.

Trinn fire – Tøm fellen av og til

Fellen må tømmes med jevne mellomrom, men med stor forsiktighet. Vi må sørge for at de er døde før vi fjerner nakken, ellers kan vi risikere å bli bitt. For å unngå det, du kan helle kokende såpevann i fellen. Kast dem i søppelbeholderen, siden kjemikaliene som likene deres gir fra, kan varsle kolonien, som snart vil dukke opp, hvis du lar dem være i hagen.

Hvordan holde veps unna

Blomst med veps

Men hvis det du bare vil, er å drive vepsene vekk uten å drepe dem, er det mange ting som kan gjøres, for eksempel:

Ikke la mat eller drikke være ute

Dette er veldig viktig: hvis du ikke etterlater noen form for mat – inkludert hunden eller katten din – eller drikker, spesielt hvis den har høyt sukker- og proteininnhold, er sjansen for at vepsene kommer veldig lavt, praktisk talt ingen.

Hold søppelbeholdere lukket

Det er sant at veps normalt oppfører seg som jegere, men hvis de ser at det er noe i søppelbeholderen som kan interessere dem, de vil ikke nøle med å lete etter den.

Heng brune papirposer

Det er en veldig enkel måte å lure dem på. Heng opp noen krøllete brune papirposer på forskjellige steder i hagen, og du vil se hvordan ikke engang en kommer i nærheten. Hvorfor? Fordi de er veldig territorielle insekter, og de vil ikke lage reiret der noen andre allerede har gjort det, bare i dette tilfellet handler det ikke om reir, men om poser 🙂.

Ikke kle deg i lyse farger

Lyse farger, så vel som fargerike blomster, tiltrekker veps. Med dette i bakhodet anbefales det også sterkt unngå å sette planter som har prangende blomster, som gazania, dimorfoteca eller hibiscus for eksempel.

Agurk, allierte

Agurk

Hvis du planlegger å ta piknik eller nyte et måltid med familien eller vennene dine i hagen, legg noen agurkskiver. På denne måten vil vepsene holde seg veldig langt fra deg, og du kan komme deg gjennom dagen uten å måtte bekymre deg for noe.

Veps er insekter som kan forårsake andre problemer for mennesker, så det anbefales i det minste hold dem litt borte, spesielt hvis vi er allergiske.

Hva syntes du om denne artikkelen? Har det vært av interesse for deg?