Skip to content

Hvordan lage et frastøtende middel for kaniner?

8 de juli de 2021

Kaniner er gnagere som kan like mye, eller de kan ikke like noe i det hele tatt. I mange deler av verden er de et skadedyr, siden de formerer seg så mye og veldig raskt, og de har mange unge som vokser raskt. Å være planteetende dyr, kan de forårsake betydelig skade på hagen. Hvordan unngå det?

Meget lett: Å lage et organisk kaninmiddel så de ikke vil besøke hagen igjen.

Kaninene kan spise bladene av plantene, og det er logisk nok ikke som den som tar seg av det ovennevnte. Så, slik at hagen din og / eller pottene dine er beskyttet, anbefales det å lage noe frastøtende for kaniner. Spørsmålet er, hvordan? Vel, det er derfor du ikke trenger å bekymre deg, siden neste vil vi fortelle deg hvordan du kan lage en veldig effektiv en:

Hvordan lage et frastøtende middel for kaniner?

Bruk destillert vann til å vanne rovdyrene dine

Materialer som trengs

Hvis du vil skremme kaniner, trenger du følgende:

 • En stor 4-liters flaske: det må være rent. I tilfelle det ikke er det, er det veldig viktig å rengjøre den med en børste og noen få dråper naturlig såpe. Skyll det godt med vann til alt skummet er fjernet.
 • Varmt vann å fylle: du vil bruke den til å fylle flasken.
 • En spiseskje (15 ml) naturlig oppvaskmiddel: det må være naturlig slik at kaniner ikke har dårlig tid.
 • En spiseskje (15 ml) varm saus: dette vil være det som frastøter gnagere.

Steg for steg

Følg dette trinn for trinn:

 1. Det første du må gjøre er fyll flasken med varmt vann.
 2. Deretter, tilsett oppvaskmaskjen og sauseskjeen.
 3. Seinere, rør godt om slik at alt er godt blandet.
 4. Endelig, fyll en sprøyte med blandingen og spray plantene om kvelden.
 5. Sprøyt av og til slik at kaninene ikke besøker hagen din.

Hva om det ikke fungerer?

I tilfelle det ikke gir deg de resultatene du forventer, kan du bruke andre krydret stoffer og legge dem til en liter vann, for eksempel åtte fedd malt hvitløk, litt malt svart pepper eller to ss malt rød pepper. Du kan til og med bruke rå egg, siden disse dyrene ikke liker lukten de gir fra seg.

Fungerer svovel som et frastøtende middel for kaniner?

Svovel har lenge vært brukt som soppdrepende middel for planter, så vel som et frastøtende middel, vanligvis fra hundens urin. Imidlertid kan det være veldig giftig for dyr og mennesker, spesielt barn, inkludert kaniner, og forårsake hjerteskade, lungeemboli, mageforstyrrelser, blant andre, så vi anbefaler IKKE bruk.

Hva lukter plager kaniner?

Andre måter å holde kaniner unna er å la noen produkter som har en ubehagelig lukt i nærheten av området for å beskytte dem, for eksempel:

 • OppvasksåpeBland 4 liter vann med en spiseskje tallerken eller oppvaskmiddel og kok opp. Tilsett deretter litt sitronsaft eller annen naturlig sitrus eller pepper.
 • Varm saus: bland 1 liter vann med 5 ml varm saus og kok opp.

Hva er plantene som kaniner hater?

Det er visse planter du kan plante i hagen din eller på terrassen som vil gjøre den kaninavvisende effekten du vil ha:

Løk

Løk, pærer som frastøter kaniner

Løken er en flerårig flerårig plante som den plantes om vinteren eller våren og som, på grunn av den sterke lukten som det gir fra seg, er veldig ubehagelig for kaniner. Så ikke nøl med å plante en enkelt eller dobbel rad, eller i potter som beskytter blomstene dine.

Pepper

Paprika er grønnsaker

Paprika er urteaktige eller buskete planter, stauder eller sesongmessige hvis været er kult om vinteren, har de en veldig intens smak som vi alle vet. Derfor kan det være et godt frastøtende middel for kaniner. Ja absolutt, de trenger lys for å vokse.

Rosmarin

Rosmarin er en frastøtende plante for kaniner

Rosmarin er en veldig tørkebestandig flerårig plante som har en behagelig aroma for oss, men ikke for disse dyrene. Den holdes i solrike hjørner, siden det trenger mye lys for å kunne vokse.

Rue

Rue blader er grønne

Rue er en flerårig urteaktig plante med en lukt som kaniner ikke liker i det hele tatt. Få den utsatt for direkte sollys, i jord eller underlag med god drenering, og den vil vokse uten problemer.

Vi håper det hjelper deg 🙂.