Skip to content

Hvordan lage et hjemmelaget drivhus

26 de juli de 2021

Når temperaturen synker, begynner de kaldeste plantene våre å ha det vanskelig, så det er viktig at la oss beskytte dem mot dårlig vær slik at de ikke blir skadet. Men hvordan får du det?

Denne gangen skal jeg vise deg det Hvordan lage et hjemmelaget drivhus.

Ting å vite

Mini ivnernadero i tre

Før vi lager et drivhus, må vi vite hvor mange planter vi må beskytte, så vel som dimensjonene. Vi bør heller ikke overse soleksponering, for som vi vet, vil det være noen som må plasseres i full sol, og andre i halvskygge eller skygge. Når vi tar dette i betraktning, kan vi være interessert i å ha hyller i drivhuset, ikke bare for å utnytte det bedre og for å kunne sette flere planter, men på denne måten kan vi sørge for at de alle får mengden lys de trenge.

En annen viktig sak, kanskje den som mest, er plassen vi har for å sette drivhuset. Avhengig av dette, må vi lage en liten eller stor.

Og nå som vi har alt dette klart, la oss komme i gang.

Hvordan lage et hjemmelaget drivhus

Hjem drivhus

Hvis du er en resirkuleringselsker som meg, anbefaler jeg at du gjør en hylle til et drivhus. Hvordan? A) Ja:

  • Skaff deg spesiell drivhusplast (det er noe dyrere enn konvensjonelt, men motstanden er mye større), og med saks og wire pakke hylle med den.
  • For å gjøre oppgaven med å vanne plantene enda enklere og mer behagelig, legg dobbeltsidig tape på kantene på hver hylle.

Men hvis du liker håndverk, kan du velge å lage drivhuset ditt med PVC-rør, teip og drivhusplast. Rørene skal være fleksible, slik at du kan gi den den formen du liker best. For å forbedre stabiliteten, legg treplater foran og bak.

Dermed vil plantene dine sikkert overleve de kaldere månedene uten problemer. 🙂