Skip to content

Hvordan lage et hjemmelaget insektmiddel for planter?

11 de juli de 2021

Lider avlingene dine ofte av insekter som forårsaker skadedyr? Ikke bekymre deg: Neste vil vi fortelle deg hvordan du lager et hjemmelaget insektmiddel for planter, helt økologisk og svært effektivt for å få dem til å gjenvinne helsen.

Så hvis du har det travelt med å finne ut av det, vil jeg ikke utdype det nærmere. Vi skal se hva som er materialene du trenger og trinn for trinn du må følge for å ha det klart så snart som mulig.

Hvordan lage et hjemmelaget insektmiddel med hvitløk?

Hvitløk

Hvitløk kan være mat for mennesker, men også allierte av planter. De har veldig kraftige insektdrepende egenskaper, så mye at selv bare ved å hakke opp noen tenner og spre dem rundt avlingene, vil vi allerede oppnå resultater som vil overraske oss, siden det avgir en aroma som ingen skadedyr liker.

Materialer

Hvis vi vil unngå å ta risiko, vi må forberede disse materialene:

  • Hvitløkshode
  • Noen nelliker (av krydderet; det vil si av planten Syzigium aromaticum)
  • To glass vann
  • Blender

Steg for steg

Nå som vi har alt Vi må legge det hele i blenderen, og deretter knuse det godt, samvittighetsfullt. Etterpå må du la den hvile i en dag og deretter blande den i 3 liter vann.

Og klar! Vi har allerede fått et hjemmelaget insektmiddel for planter som vil hjelpe oss å avvise og bekjempe skadedyr så insisterende som bladlus eller hvitflue.

Andre hjemmelagde insektmidler

Grønn nesle

Bortsett fra hvitløk, er det andre organiske produkter som vi kan bruke som insektmidler, for eksempel:

  • Eggeskall: spredt rundt jorden.
  • Løk: knust eller hakket og blandet i 1 liter melk.
  • Brennesle: vi legger 500g ferskt blad i en bøtte med 5 liter vann, dekker det og lar det hvile i en uke, i løpet av hvilken tid blandingen må omrøres daglig.
  • Tomatblader: fyll to kopper med godt hakkede tomatblader, og tilsett vann til de er dekket. Så lar vi den sitte over natten, og neste dag fortynner vi blandingen i to glass vann.

Kjenner du andre hjemmelagde insektmidler?