Skip to content

Hvordan lage et hjemmelaget rotmiddel for stiklinger

25 de juli de 2021

Jeg liker å lage suger med planter som jeg synes er attraktive. For noen dager siden dro jeg til søsteren min og kom tilbake med noen få unger som jeg planlegger å plante i disse dager. For øyeblikket er de nedsenket i en liten beholder med vann for å bedre utvikle røttene, men om en uke eller to vil det være riktig tidspunkt å plassere dem i en gryte.

De siste dagene har jeg forsket på rotte hormoner og kanskje jeg tør å bruke dem for første gang. Hva handler de om? Vel, de er ingenting annet enn hormoner av planteopprinnelse som favoriserer utviklingen av røtter i borekaksene.

Naturlig rotmiddel

Willow

Å få rothormoner er ikke vanskelig fordi det er mulig å skaffe dem i barnehager og spesialforretninger, men hvis dine er de mest naturlige prosessene, anbefaler jeg at du designer din egen hjemmelaget rot med en effektiv metode som appellerer til naturens ressurser.

Nøkkelelementet for å få produktet er salisylsyre, som kommer fra selje, et veldig populært tre. Det vil ta omtrent syv pilgrener for å lage syren. Velg de som er ømme og med gulaktige knopper.

Når grenene er oppnådd, må det tilberedes en infusjon ved å plassere grenene kuttet i små porsjoner i en liter vann. Men først må vannet kokes og så ja, legg grenene. Etter noen minutter er brannen slått av og blandingen får hvile en 24-timers dag.

Det er en annen måte å tilberede syren uten varmt vann, men i dette tilfellet er det nødvendig å la grenene hvile i vannet i en uke.

Hvordan du bruker produktet

Plante planter

Først når naturlig rotmiddel Du må sile den og deretter oppbevare den i en mørk beholder i kjøleskapet, der den kan forbli i god stand i en måned.

For å bruke den kan du suge borekaksene i rotmidlet over natten eller plante borekaksene og deretter vanne med blandingen de neste to dagene.