Skip to content

Hvordan lage et hjemmelaget soppdrepende middel med melk

25 de juli de 2021

De sopp De er mikroorganismer som forårsaker den mest alvorlige skaden på planter. De sprer seg så raskt at når vi innser at det har syklet våre elskede potter eller noe grønt eksemplar i hagen, er det vanligvis for sent. Av denne grunn er det mye bedre å forhindre, ved å bruke underlag med god drenering og unngå overdreven vanning.

Men det er umulig å beskytte dem 100%, og noen ganger oppstår det problemer. Hva skal jeg gjøre i disse tilfellene? Ikke noe bedre enn å ty til hjemmelagde produkter for å bekjempe disse soppvesenene. La oss se hvordan lage et hjemmelaget soppdrepende middel med melk.

Hvordan lage hjemmelaget melkebasert soppdrepende middel?

Melk

Et av de mest interessante soppdrepende midler er det som er tilberedt med skummet melk, siden det ikke bare kurerer sykdommen, men også har veldig nyttige næringsstoffer for planter, som f.eks. melkesyre som dreper sopp effektivt, og fosfater og kalium som er veldig nødvendige for at de skal utvikle seg på en best mulig måte.

For å forberede det trenger du:

  • 8 deler regnvann (hvis det kommer fra kranen, la det hvile i et par dager)
  • 2 deler skummet melk
  • 20 gram natron for hver liter flytende blanding

Du legger alt i en sprøyte, blander godt og bruker to dager på rad, i skumringen. På en forebyggende måte kan du bruke den hver 15. dag, så plantene dine vil komme seg mye raskere enn du tror fra soppinfeksjonen.

Hvordan unngå sopp?

Ung plante

Sopp handler veldig raskt, men bare når planten viser tegn på svakhet. For å forhindre at dette skjer, er det veldig viktig å bruke porøse underlag som har god drenering, og kontrollere fuktigheten før vanning. Hvis du har en tallerken under dem, må du fjerne den etter 15 minutters vanning, siden kontakt med vann kan ende opp med å råtne røttene.