Skip to content

Hvordan lage et plantevernmiddel med hvitløk og løk

21 de juli de 2021

Selv om vi kan finne et bredt utvalg av insektmidler i barnehager, er virkeligheten at mange av dem er svært skadelige for miljøet. De må brukes godt, lese pakningsetiketten på forhånd for å minimere mulig skade som de kan forårsake. Av denne grunn velger flere og flere å behandle planter med naturlige produkter, siden de utgjør ingen fare verken for mennesker eller, verken for dem, de levende vesener som dekorerer hjemmet eller hagen vår.

Et av de mest effektive plantevernmidlene vi raskt kan lage hjemme, er det jeg skal forklare deg nedenfor. Oppdage hvordan lage et plantevernmiddel med hvitløk og løk Og dermed vil du bidra til å ta vare på miljøet.

Hakk hvitløk

Syntetiske (kjemiske) plantevernmidler kan være svært nyttige i visse situasjoner, når skadedyr allerede er utbredt, men langvarig bruk anbefales ikke., og mye mindre hvis det vi dyrker er planter til konsum. I tillegg til å være giftige produkter, svekker de over tid planter, noe som kan skje med oss ​​hvis vi bodde permanent inne i et hus: når vi skulle ut, virus, bakterier, drastiske temperaturendringer osv. det kan gjøre oss syke fordi immunforsvaret vårt rett og slett ikke hadde hatt en sjanse til å produsere de nødvendige antistoffene for å håndtere dem.

Av alle disse grunnene, hjemmemedisiner får stadig mer popularitet. Og hvis det er en som er spesielt interessant, er den den tilberedt med hvitløk og løk. Disse to ingrediensene gir som kjent en veldig intens lukt, som frastøter et bredt utvalg av skadedyr, for eksempel bladlus, hvitflue og maur. Hvordan forbereder du deg? Meget lett.

Den første tingen å gjøre er tilbered ingrediensene, Hva er de:

  • 1/4 løk
  • 1/2 hode hvitløk
  • 1 ss revet hvit såpe
  • 1 liter vann

Spray blader

Nå som vi har alt Vi må fortsette å hogge hvitløk og løk i veldig fine biter. Når dette er gjort, vil vi tilsette vann og revet såpe og blande alt godt. For å fullføre er det bare å la den hvile over natten og fylle en sprayflaske med denne blandingen. På denne måten vil det være mye lettere å behandle plantene.

Vi vil bruke det som et minimum, en gang i uken. Men hvis vi ser at pesten sprer seg eller at planten svekkes, kan vi gjenta behandlingen oftere.

Hva synes du om dette hjemmelagde plantevernmidlet? Har du noen gang gjort det?