Skip to content

Hvordan lage grønnsakssenter

21 de april de 2021
  • En sølv urne er den perfekte beholderen for et midtpunkt som inkluderer en artisjokk som fokuspunkt. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • En klar firkantet beholder fylt med fargerike søte og varme paprika gjør det enkelt – og alt kan også spises. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey
  • Denne klare beholderen brukes med fordel ved å vise frem stammen til noe regnbueblod. Foto / illustrasjon: Jodi Torpey

Grønnsakshagere er kjent med å bruke gresskar og kalebasser til høstpynt, men hvor mange av oss tenker på å bruke ferske grønnsaker som dekorasjoner gjennom året? Det er mange helligdager og spesielle anledninger der et grønnsakssenter lett kan ta stedet for et blomsterarrangement.

Talentfulle medlemmer av Garden Club of Denver laget bordordninger med grønnsaker i stedet for blomster på et møte og lunsj nylig. Hver av arrangementene inneholdt forskjellige kombinasjoner av fargerik frisk frukt, grønnsaker og urter.

Å se de smarte grønnsakstilordningene ga meg ideer. Det falt meg inn at grønnsakshagnere kunne lage senter for stilleben for å matche høytidsfeiringen.

For Valentinsdag kunne en kombinasjon av grønnsakssentre omfatte rødkål, rosa og hvite kålrot og diverse rød paprika. Patrick’s Day midtpunktet med grønn kål, persille, grønn løk og paprika kunne lett erstatte den typiske potten med kløver. Jeg kan enkelt forestille meg et påskepunkt med fargerike gulrøtter og deres greener.

For å bruke grønnsaker i et midtpunkt, følg de grunnleggende prinsippene for blomsterdesign. Start med en beholder som samsvarer med størrelsen og skalaen på arrangementet og bordet. Se etter en fargerik beholder eller en klar. Bruk formen til å hjelpe deg med å bestemme antall og typer grønnsaker den skal inneholde.

Her er noen andre designtips for å komme i gang:

  • Forsikre deg om at arrangementet er balansert på alle sider.
  • Bruk kontrasterende farger som lyse og mørke.
  • Legg til en fantastisk stor eller uvanlig grønnsak som et fokuspunkt, og legg den til siden.
  • Forsikre deg om at ordningen er i forhold til beholderen og bordplassen.
  • Lag repeterende mønstre av grønnsaker og urter for å gi enhet til designet.

Selvfølgelig kan du også legge til noen friske blomster hvis du vil gi midtpunktet litt ekstra pizazz.

Hvilke ideer har du til grønnsakssenterstykker? Vennligst del dem her!