Skip to content

Hvordan lage organisk kompost på trange steder

28 de juli de 2021

Jeg hører at mange snakker om å lage kompost hjemme, men sannheten er at jeg ikke kan forestille meg hvordan jeg skal gjøre det i en leilighet, der de ikke veldig sjenerøse dimensjonene tvinger oss til å se gjennom nådene til en edel og naturlig oppgave, men utsatt for dårlig lukt .

Og slik finner jeg forskjellige alternativer for å forske lag økologisk kompost, noen som krever stor plass og andre mer diskrete, ideelle for å opptre i etasjene i store byer.

Det er ikke et spørsmål om noen blir stående uten muligheten for å lage sin egen naturlige kompost for planter, så la oss gå videre med en praktisk og lett å bære metode som er ideell å utføre i leiligheter.

Steg for steg

Kompost

Det er ikke det samme å ha en enorm hage enn en liten balkong, forskjellene vises både i valg av planter og busker så vel som i måten å lage din egen kompost på.

Hvis det handler om trange rom, kan de gjøre det i en gryte. Velg en sjenerøs størrelse og dekk den til med ca 3 cm. av jorden. Deretter plasserer du organisk søppel av hjemmet ditt på det når du vil, dekker det alltid med et jordlag. Du kan dumpe frukt- og grønnsaksutklipp, eggeskall, fruktbein, matrester og alt som er naturlig.

Mellom lag og lag kan du tilsett tørre blader og pinner å favorisere prosessen. Fjern innimellom jorda og elementene i den for å integrere dem og komposten for å danne litt etter litt. Husk at fuktighet er viktig for dannelsen av humus, så hold potten på et sted der den ikke blir for tørr.

En viktig detalj

Selv om du kan lage økologisk kompost hvor som helst i huset, anbefaler vi at du velger en sektor av hjemmet så langt unna stedet hvor de tilbringer mest tid, slik at du ikke føler den dårlige lukten den gir.

Kompost