Skip to content

Hvordan lage ugresskompost

25 de juli de 2021

De urter De blir vanligvis ikke godt mottatt i en hage, siden det ofte antas at det gir dem et forsømt utseende, for ikke å nevne at hvis vi lar dem vokse fritt, vil de ende opp med å skade våre elskede planter. Av denne grunn fjerner vi dem vanligvis når vi ser dem komme ut, men … hva gjør vi med dem? Kast vi dem? Bør ikke.

Siden alt har sin rolle i naturen, hvorfor ikke fortsette med syklusen? Bruk ugresset som kompost for plantene dine.

Urt

Det er utallige arter av urter. Det er den typen planter som har hatt størst suksess, og å kunne vokse i praktisk talt alle jordsmonn og klima – unntatt i ekstremt kalde eller varme. De trenger ikke noe for å overleve, bare næringsstoffene som finner røttene i jorden og regnet som kan falle. Ikke noe mer. Men, som vi sa, de kan være et problem for blomstene våre eller for hagen vår, så vi må i det minste holde dem i sjakk.

Hvordan fjernes ugress?

Ugress, som ikke er så ille, de må forankres, enten med en hakke eller med rototiller hvis vi har en stor hage. Det er ingen spesifikk tid for det; Det kan gjøres når det er nødvendig, noe som sammenfaller med de våteste månedene.

Hvordan bruke ugress som kompost?

Når vi har kuttet dem, fjerner vi røttene, og vi legger bladene på en klut som også fungerer som en sil, oppå en bøtte. Etter å ha satt dem på plass, vil vi helle vann i bøtta, og Vi lar den gjære i 10 dager, der vi vil fjerne det daglig.

Hvilke næringsstoffer gir ugresskompost?

Det avhenger av arten det er snakk om, men for eksempel løvetannTaraxacum officinale) gir kalsium og magnesium, brennesle (Urtica) gir nitrogen og jern, og comfrey (Sypmphytum officinale) gir kalium.

Echinacea

Så nå vet du, dra nytte av dem for å lage en utmerket kompost for plantene dine. 🙂