Skip to content

Hvordan lage vann kefir?

24 de juli de 2021

Har du hørt om vann kefir? Det er en glitrende probiotisk drikke med en sitrusaroma som har mange interessante medisinske egenskaper som vil hjelpe deg til å føle deg bra innvendig og utvendig, til det punktet at selv om du har laktoseintoleranse, kan du dra nytte av det ved å gjæres i vann og ikke melk.

Du tror kanskje at det er veldig vanskelig å gjøre, men ingenting kan være lenger fra sannheten. Neste vil vi forklare deg trinn for trinn hvordan du forbereder vann kefir.

Hvordan lage vann kefir?

Skivede sitroner

For å lage din egen kefir er det første du bør få kefir-knuter. Disse knutene selges i urtebutikker og også i nettbutikker. Når du har det, trenger du:

  • En glasskrukke med lufttett forsegling
  • 1 liter ferskvann eller mineralvann
  • 3 ss brunt sukker, panela eller fruktose
  • 1/2 sitron
  • 1/2 sitronsaft
  • 60 gram kefir-knuter
  • 2 eller 3 nøtter

Steg for steg

Nå som alle ingrediensene ligger på bordet, Du må bare legge dem i glassburken, lukke den og riste den så den blir godt blandet. Det er viktig å ikke fylle den helt slik at gassen kan komme ut når beholderen åpnes.

Endelig, la den gjære i 2 eller 3 dager. Etter den tiden, sil den med en sil av plast (ikke bruk en aluminiumsrør, da den kan fange smaken av den), og den er klar til å konsumeres.

Kefir-knuter må rengjøres med mineralvann og oppbevares i kjøleskapet for å tilberede kefir når du vil.

Egenskaper av vann kefir

Tilberedning av vann kefir

Denne utrolige drinken er en av de mest anbefalte for å opprettholde god helse. Det er vanndrivende, rensende, fordøyende, hjelper til med å regulere blodsukkernivået, eliminerer giftstoffer fra kroppen, styrker immunforsvaret, er antioksidant, regenererer tarmfloraen, og er veldig effektiv i tider med rekonvalesens. Interessant, ikke sant?