Skip to content

Hvordan lagre regnvann for vanning

26 de juli de 2021

Det er ikke noe bedre vann enn regn. Det er den eneste som har alle mineralene som er nødvendige for at alle levende vesener skal overleve. Det er også den som kan brukes til å vanne alle slags planter, inkludert de mer krevende som kjøtteter.

Enten i ditt område er det et veldig regnfullt klima eller om det tvert imot er ganske tørt, skal vi oppdage hvordan lagre regnvann for vanning.

Å vanne

Hvert klima er forskjellig, og i hvert hjørne er det unike værforhold. Men vannet som faller fra himmelen er alltid velkomment for planter, spesielt etter en veldig varm og tørr sommer. Så det, Hva er bedre enn å gi våre kjære blomster et så godt vann som dette er. Men for dette må vi gjøre noen få ting for å kunne samle det.

Den billigste er legg bøtter eller bokser utenfor de dagene vi ser at det kommer til å regne. Vi vil rense dem med vann og noen dråper oppvaskmaskin, og skylle dem på en slik måte at det ikke er spor av skum og deretter tørke dem. Enhver type skuffer er verdt oss, men plast (eller PVC) anbefales mer siden de er lettere å rengjøre, og det er derfor de som vil holde regnvannet rent.

Blomst

Et annet alternativ, noe mer arbeidskrevende, er å plasser vanningskanaler på fasadene og kuber i endene. Disse kanalene, som selges i jernvareforretninger, er rør som ved første øyekast ser ut til å være kuttet i lengderetningen. Vi fester dem ved å legge betong på baksiden (på den delen som vil være i kontakt med fasaden), og til slutt plasserer vi noen kuber. Ettersom vannet skal være til vanning, kan det lagres i store plastflasker på et helst mørkt, kjølig og tørt sted.

Også på denne måten kan vi lage det oppsamlede vannet går direkte til brønnen eller dammen å sette, om nødvendig, rør som er koblet til kanalene som vi har lagt i fasaden.

Og klar. Enkelt, ikke sant? 🙂