Skip to content

Hvordan nyte Cocktail Hour Garden

21 de april de 2021
  • Cocktail Hour Garden, av CL Fornari, inviterer gartnere til å begynne å nyte hagene sine på en ny måte. Foto / illustrasjon: CL Fornari
  • Hagedyrkede urter tar lett plass til teposer når de lager en forfriskende krukke med solte. Foto / Illustrasjon: Jodi Torpey
  • Ananas salvie er en viktig ingrediens i The Cocktail Garden for å blande daiquiris eller mojitos – med eller uten rom.Foto/Illustrasjon: Jodi Torpey

Hvis omslaget til CL Fornaris nyeste bok ikke overbeviser deg om å komme deg ut i hagen denne kvelden, vil ingenting gjøre det. Den nydelige hagen som pryder fronten av The Cocktail Hour Garden er så innbydende at jeg vil hoppe gjennom bildet, trekke opp en stol ved bordet og ta en slurk av det hun serverer.

Cocktail Hour Garden (St.Lynn’s Press, 2016) er et nydelig tillegg til ethvert gartnerbibliotek. Denne boka er ikke bare hvordan man kan plante en vakker hage, men hvordan man også kan glede seg over den. Altfor ofte blir gartnere fanget med å jobbe i hagen, de glemmer hvordan de kan dra nytte av de avslappende egenskapene.

CL Fornari tilbyr ideer for hvilke typer blomster og løvverk du kan plante, men også hvordan du kan blande noen enkle urtedrikker du kan smake mens du sitter i hagen. Hvis du dyrker basilikum, salvie, mynte, agurker, blåbær, nasturtium eller lavendel, har du de ferskeste ingrediensene rett ved hånden. Green Lantern Cocktail tar vanlige persilleblader og blander dem til noe spesielt.

Det jeg setter spesielt pris på med denne boka er at det er noe for enhver gartner, uansett størrelsen på hagen. Selv noen få containere med urter kan gi mange enkle gleder hvis det er sitteplasser i nærheten.

«Å lage en hage er som enhver annen reise: du begynner der du er,» skriver hun. “Finn de områdene i hagen din som allerede er tiltalende eller bidrar til å sitte på kveldene. Et dekk, uteplass eller veranda er et opplagt sted å starte en cocktailhage, men andre områder på eiendommen din kan også ringe til deg. «

I tillegg til kulinariske urter i The Cocktail Hour Garden, inkluderer CL duftende blomstrende busker, flerårige og årlige blomster, prydgress, planter med sølvfarget løvverk og planter som er ment å tiltrekke seg alle slags bevingede besøkende.

Grønnsakshagen får spesiell oppmerksomhet i kapittel åtte kalt «The Green Hour Vegetable Garden: Cocktail Hour Grazing.» Bildene tilbyr ideer for hvordan du kan plante en vakker, produktiv hage, samt ideer for å tilberede snacks som peapods og dip, reddikroser og nasturtiumpakninger.

Fordi mange frukter og grønnsaker egner seg til cocktailtiden, gir CL kreative retningslinjer for hvordan de skal blandes, tilsett peppervarme til dem og deretter pynt dem.

Her er for deg og tilbringe mer avslappende tid i sommerhagen!

(St. Lynn’s Press ga en gratis kopi av The Cocktail Hour Garden for denne anmeldelsen.)