Skip to content

Hvordan og når man skal lage et sitrontrærgraft

22 de juli de 2021

Ymping har lagt til rette for utvidelse og reproduksjon av mange typer avlinger, inkludert sitrus. Vi så nylig hvordan man skal utføre et transplantat i appelsintrær og på hvilken tid på året det skal gjøres.

I dag vil vi forklare når og hvordan transplantater lages for sitrontrær. De utføres på en lignende måte siden kompatibiliteten i disse sitrusfrukter er god. Denne typen transplantat er vanligvis vellykket. Vil du vite hvordan du lager et transplantat fra et appelsintre til et sitrontre?

Når skal du utføre transplantatet

hvordan du utfører et transplantat

Som alltid når denne typen teknikk skal utføres, er det viktig å huske på at treet som det skal podes fra må være helt sunt og fritt for sykdommer eller skadedyr.

Den beste tiden på året å pode fra et appelsintre til et sitrontre det er mellom vår og høst. I løpet av denne tiden kan bestandens bark utfolde seg ganske enkelt, og treet er i en tilstand av aktiv vekst, der saften flyter riktig.

Det er to typer vekst avhengig av når vi gjør transplantatet. Hvis vi gjør det tidlig på våren, vil det spire om noen dager og kalles poding a levende eggeplomme. Imidlertid hvis vi pode om høsten, vil det ikke spire før våren etter, som kalles et transplantat til eggeplomme sover.

Hvordan gjøre transplantatet

gjør kuttet for transplantatet

Er ferdig et T-formet snitt i mønsteret eller grunnstammen, og deretter med barberbladet skilles barken ut. Det er ikke nødvendig å legge for mye press, når barken når barken, bør den skille seg lett.

For å lage kilen må du gjøre et langsgående snitt på ca 3 cm, fra bunn til topp og rundt knoppen, og et annet kutt i tverrretning for å skille skjoldet. Vi introduserer kilen i det T-formede kuttet og justerer den maksimalt.

Endelig er transplantatet dekket med podet plast under knoppen for å beskytte den.

Med disse indikasjonene kan du pode på sitrontrærne dine.