Skip to content

Hvordan påvirker Fusarium-soppen planter?

23 de juli de 2021

Planter kan påvirkes av forskjellige mikroorganismer gjennom hele livet. Virus, bakterier og sopp som vil teste motstanden din og din evne til å takle. Blant de sistnevnte er det spesielt en som påvirker avlingene veldig ofte, og det er Fusarium.

Dette er et levende vesen som lever i bakken og som tar handling når grønnsakene får overflødig vann. La oss få vite hva symptomene er og hvordan vi kan eliminere det.

Hvordan vet du om en plante har Fusarium?

Plante med Fusarium

Fusarium er slekten til en sopp som forårsaker betydelig skade på avlingene. Det er over tusen arter, og alle er potensielt farlige for våre elskede planter. Når denne mikroorganismen kommer inn i planten, multipliserer veldig rasktog forårsaker at den svekkes i løpet av få dager.

Når vi skjønner at noe skjer, er det faktisk for sent. Så, det er praktisk å vite hvilke symptomer som viser seg å være årvåken:

  • Utseende av hvite, gule, brunlige, rosa eller rødlige flekker på bladene og / eller stilkene.
  • Velling og nekrose av bladene.
  • Rotrot.
  • Vekststans.

Hva skal jeg gjøre for å forhindre og / eller eliminere det?

Kobbersulfat

Forebygging

Fusarium er en sopp som, som alle andre, liker et fuktig miljø. For å forhindre det det er ekstremt viktig at plantene plantes i jord eller underlag som har god drenering, siden på denne måten røttene blir skikkelig luftet. I denne artikkelen har du en komplett guide til underlag.

Men i tillegg til å bruke en passende jord, vil det også være nødvendig at unngå overvann. Mange av problemene som avlingene våre har, er forårsaket av overdreven vanning, så før vi gir dem vann, må vi kontrollere fuktigheten i jorden. For dette kan vi bruke en digital fuktighetsmåler, eller introdusere en tynn trepinne og se hvor mye jord som har festet seg til den (hvis den har vært lite eller veldig lite, kan vi vanne). Det anbefales også å ikke fukte plantene når de blir vannet, da de lett kan råtne.

Behandling

Hvis vi har syke planter, vi må gjøre følgende:

  • Skjær ut de berørte delene.
  • Behandle dem med kobber eller svovel om våren og høsten, og med et systemisk soppdrepende middel om sommeren.
  • Hvis de er veldig dårlige, er det best å brenne dem for å forhindre at de smitter andre.

Jeg håper du har lært mer om Fusarium-soppen. Husk at forebygging er den beste kuren 🙂.