Skip to content

Hvordan plante en ficus: [Komplett guide for å plante dette treet]

25 de mai de 2021

 Ficustreet Det er et veldig spesielt dekorativt tre, som tilpasser seg veldig enkelt i hager og innvendige rom nesten over hele verden.

De er hjemmehørende i tropiske eller subtropiske regioner.

Hvis vi dyrker ficus utendørs , kan en plante lett nå 30 meter i høyden. Innendørs overstiger de ikke 2 meter i høyden.

Det store antallet arter passer for enhver smak . Små busker, klatreplanter , busker og veldig store trær vises ut som vil bli gitt i henhold til miljøforholdene der de utvikler seg.

Viktige punkter når du planter ficus
 • Når skal man så? vår og sommer.  plante ficus treet
 • Hvor skal man så?  Store treslag kan dyrkes i varme områder, med lys   i halvskygge.
 • Hvor mye kan du måle? Utendørs varianterkan vokse opp til 30 meter under de rette forholdene.
 • Hvordan forbereder vi landet?  De tilpasser seg veldig godt til enhver godt drenert, godt næret jord med et PH- område på 6 eller 7.
 • Hvordan vanner vi? De er veldig motstandsdyktige mot tørke de fleste av artene, men forutsatt at de blir vannet en gang i uken eller to .
 • Plager og sykdommer?  Det er følsomt for  angrep av bladlus , edderkoppmidd , sopp, midd og bomullsmelblomst , blant andre .

Når skal du plante en ficus?

 Vår og sommer er de beste tidene av reproduksjon av Ficus fra stiklinger .

De tåler temperaturer som svinger  mellom 24 ° C,  som i tilfellet med Ficus elastica-arten , som er minst tolerant for varme, opp til 30 ° C av resten.

Hvor skal man plante en ficus?

plante en ficus De skal dyrkes i solrike områder, men i halvskygge-modus. 

Selv om eksistensen av så mange forskjellige arter tvinger oss til å spørre mer om deres egenskaper og miljøforhold , trenger de fleste ficus halvskyggelys for å holde seg sunne .

Hvis vi for eksempel kjøper en ficus i en blomsterbutikk , må beliggenheten hjemme garantere mediumintensitetslys fordi direkte sol gjør vondt , spesielt om sommeren.

Temperaturendringer anbefales ikke eller eksponering for direkte klimaanlegg eller steder med høy luftfuktighet.

Hvordan forberede jeg landet?

hvordan å plante en ficusGenerelt er enhver drenering av hagejord gunstig for dyrking av ficus.

De beste er de med en 3/6 peaty komponent med en stor mengde av -2/6 organisk materiale. Det ville ikke skade å tilsette 1/6 sand for å muliggjøre en vellykket drenering.

I tilfelle du bruker en universell gjødsel , den mest egnede PH er i området 6 eller 7. 

Ekspert gartnere anbefaler å gjødsle disse plantene annenhver uke mens de er i vekstsesongen.

Flytende gjødsel rik på kalsium og magnesium er perfekt og påføres hver 40. dag når vinteren går.

Det er ikke nødvendig å gjødsle de unge eller nylig transplanterte prøvene , fordi jorden vil gi dem alle næringsstoffene de trenger utover en og en halv måned.

Hvordan vanner vi ficus?

 Disse unike plantene er ganske motstandsdyktige mot perioder med tørrhet som forårsaker oppvarming av et hjem , men forutsatt at  tilstrekkelig vanning blir gitt permanent.

Ficus benjamina- arten , den mest populære i hjemmene, trenger å bli vannet to ganger i uken, og Elastina innrømmer bare en ukentlig vanning uten store problemer.

Det er til og med en art som heter Ficus Iyrata som støtter vanning hver 15. dag.

Vi må ta hensyn til følgende: Hvis husets indre varme varierer mye på grunn av varmeeffekten i vintersesongen, er det praktisk å spraye bladene på treet en eller to ganger om dagen for å holde det hydrert.

Hvordan så en ficus trinn for trinn?

Det er to enkle og effektive metoder for å reprodusere og multiplisere Ficus.

Ved å kutte

 1. En 4 til 4 tommers diamant er kuttet fra et tre , og fjern den forsiktig.
 2. De nedre bladene fjernes og plantes til middels høyde.
 3. Jorda skal klemmes veldig godt med hendene som gjør jevne bevegelser rundt stammen du valgte.
 4. Vanning må være konstant og på samme tid hver dag, uten å drukne den.

Lagdelt

 1. Denne metoden innebærer å injisere hormoner i et snitt som vi lager i stammen på treet.
 2. Deretter plasseres en mose i det intervenerte området og dekkes med en plastpose til røttene spirer , som deretter kuttes forsiktig for å plante dem i en gryte eller i en befruktet jord i en hage.
 3. Denne formen anbefales sterkt å brukes om våren for å formere det store og enorme Ficus Elastina eller Rubber Tree , som kan nå høyder på over 20 meter . Den utføres når det observeres at de har mistet bladene i underdelen .
 4. Når vi har det i en gryte, er det tilrådelig å legge igjen vann i fatet slik at planten absorberer mengden vann den trenger, og det er også interessant å legge et lag med terrakotta eller småstein i bunnen av potten, slik at vannet tømmes ordentlig.

Hvilke gunstige assosiasjoner har ficus?

Slekten til Ficus  inneholder mer enn 900 veldig varierte arter som finnes på alle kontinenter.

De forskjellige typene Ficus er preget av å være planter med lange livssykluser . De har enkle blader, blomster og noen ganger spiselige frukter som fiken av Ficus carica-arten.

Det karakteristiske spekteret varierer avhengig av arten av Ficus. Vi kan finne små busker, busker, klatrere og store trær med veldig tykke stammer og grunne røtter.

Typer og arter av ficus

Blant de mest kjente artene vi har:

Elastisk

Det er også kjent som Ficus robusta . Det er et stort tre med veldig tykke blader og fargene er mellom grønt, krem ​​og lysegrønt.

Lyre

Det er en annen veldig stor tresort, men med mindre mørkegrønne blader enn Ficus elastica.

Retusa

De små og buskede bladene tillater kunstnerisk beskjæring . Den tilpasser seg veldig godt til innemiljøer eller til hagen , så lenge frysende stormer ikke forekommer i vinterperioder.

Benjamina

Veldig populært og lett å tilpasse , er det utvilsomt den  favoritt Ficus i hjemmene. Bladene er knallgrønne , men hvite eller gule blader produseres i mange andre arter .

Ficus Benjamina

Den er oppført som en av de mest rensende inneplantene for miljøet. Det er veldig allsidig og flere typer Benjamins kan kombineres , på forskjellige måter, for eksempel en enkelt stamme med et tre , i en gruppe, i  en flettet stamme, i pyramideform eller kolonneform.

Alle disse kombinasjonene produserer fantastiske dekorative design for hjemmet.

Alle arter av slekten Ficus avgir eller frigjør en melkeaktig sekresjon som spirer når vi påvirker stammen eller  bladene .  Denne latexen forårsaker ofte allergi og irritasjon . Beskjæringen av dette treet skal alltid utføres med hansker.

Hvilke skadedyr og sykdommer har den?

Det er mange skadedyr og sykdommer som kan angripe vårt Ficus-tre . La oss se de vanligste:

Rust

Det er et sirkulært sted på bladene forårsaket av overflødig fuktighet . Skadede blader må fjernes forsiktig, naturlig ventilasjon økes og et bestemt soppdrepende middel brukes .

Bomullsmeldyr

Et noe klebrig stoff fester seg til edderkoppnettlignende blader og stammen av treet som kan forårsake alvorlig skade hvis det ikke fjernes rolig fra hver sektor av anlegget vårt.

Det forekommer i perioder med høy varme og lite regn . Det blir angrepet ved å bruke et bestemt insektmiddel for å utrydde disse små insektene.

Midd

Som i andre planter begynner bladets underside å bli gråaktig og spindelvev er også spredt i forskjellige deler . Årsaken? Den røde edderkoppen.

Denne sykdommen elimineres   ved bruk av et effektivt akaricid som selges i barnehager.