Skip to content

Hvordan plante et fikentre

26 de juli de 2021

Vil du ha noen nyhøstede fiken? De er veldig, veldig rike og kan høstes hele sommeren, selv om høsten om det er mildt vær. Og selv om det er den samme fiken, er det de som sier at den ikke smaker det samme hvis du spiser den i hagen, enn om du spiser den innendørs. Det er morsomt, ikke sant? Vi vet ikke om det er noe vitenskapelig i dette, det jeg kan fortelle deg er at det er ingenting som å plante og ta vare på din egen mat.

Så la oss se hvordan man planter et fikentre.

Ficus carica

Fikentreet er et tre som måler ca 5-6m, og over tid når kronen ca 5m i diameter, spesielt hvis det er en plante som får lov til å vokse fritt. Husk imidlertid på det kan beskjæres om våren (før knoppene våkner) for å holde veksten kontrollert.

Når vi vil plante den på sin endelige plassering, vi vil vente til sommeren kommer, siden Ficus er planter av tropisk og subtropisk opprinnelse, som bedre vil takle denne typen arbeid i de varmere månedene av året.

Ficus

Når vi transplanterer det, må vi gjøre følgende:

  1. Et plantehull på minst 50x50cm (ideelt sett 1x1m). Det er veldig viktig at stedet hvor vi skal plante fikentreet vårt er minst 5 meter fra rør, gulv osv., Og at det er direkte utsatt for solen.
  2. Bland jorda vi har fjernet med litt organisk kompost (for eksempel ormstøp) og perlit.
  3. Hell en bøtte med vann i hullet.
  4. Fjern fikentreet fra potten og innfør det i det som skal bli dets nye »hjem». Hvis vi ser at det kommer til å bli lavt, vil vi legge til litt blandet jord.
  5. Vi fyller hullet.
  6. Og vi vanner igjen.

Enkelt, ikke sant? Hvis det er veldig vind i ditt område, du kan sette en veileder slik at den har en optimal utvikling.

På veldig kort tid vil du kunne høste dine egne fiken.