Skip to content

Hvordan plante et sitrontre

26 de juli de 2021

Dette er et av de mest dekorative frukttrær og lett å ta vare på hva er der: sitrontreet. Vi kjenner alle dens søte smak, og vi har sikkert lagt den merkelige dråpen til rettene våre, eller vi har tilberedt deilige forfriskende drinker.

Vil du vite hvordan du planter et sitrontre? I så fall følger du rådene vi gir deg nedenfor.

Sitrontre

Sitrontreet, hvis vitenskapelige navn er Sitrus x limon, Det er et mellomstort tre som når en høyde på ca 5-6m med en kronediameter – hvis ikke beskåret – på ca 3 eller 4m. Bladene er eviggrønne, det vil si at den holder dem hele året, med en veldig vakker lysegrønn farge. Dens vekstrate er verken veldig rask eller veldig treg, siden den kan vokse ca 20 cm i året avhengig av vekstforholdene.

Dens røtter er ikke aggressive, men tar hensyn til overflaten den kan okkupere, det anbefales å plante den i minst 2 m avstand fra vegger eller andre høye planter. Det kan også plantes i nærheten av hagen, men holder avstanden, siden det ellers kan gi for mye skygge til hageplantene over tid.

Sitrontre

Den ideelle tiden for å transplantere er mot slutten av vinteren, men du kan gjøre det om høsten uten problemer, spesielt hvis du bor i et mildt klima med veldig korte frost. I tilfelle vinteren er veldig tøff i ditt område, hvis du trenger å endre det med en gang, legg det på et trygt sted i et veldig lyst rom i de kaldere månedene.

Når du planter den, skal det lages et hull på 1m x 1m, og hagejorden blandes med 10% ormstøp. Etter å ha satt den på plass og dekket hullet med jord, gir vi det en sjenerøs vanning og vi setter en veileder for å holde den oppreist. Og klar. Det er så enkelt og raskt at du kan ha ditt dyrebare frukttre i ditt favoritt grønne hjørne.

Fant du disse tipsene nyttige? 🙂