Skip to content

Hvordan plante mygel?

6 de juli de 2021

Den japanske medlaren, eller rett og slett medlar, er et vakkert frukttre. Den har lange mørkegrønne blader, og den produserer dem i så mange at den, når den vokser, blir et fantastisk skyggetre, siden kronen også er bred.

Hvis vi snakker om fruktene, har de en utsøkt smak. De modnes ferdig sent på vinteren eller tidlig på våren, og er en matbit som tjener til å roe magen litt. For alt dette, Vi skal forklare deg når og hvordan du planter medlar.

Når plantes fugler?

Medlemmene, hvis vitenskapelige navn er Eriobotrya japonicaDe er eviggrønne trær som når over ti meter i høyden. Vekstsesongen faller sammen med våren og varer til høsten; selv om det er viktig å si at det fremdeles er aktivt om vinteren, selv om det selvfølgelig i mindre grad, spesielt hvis det er betydelig frost på stedet.

Siden det er en plante som vokser godt hvis frøene blir sådd, Hvis du vil vite når du skal plante fugler, må du ta hensyn til følgende:

 • Frø: det anbefales sterkt at de blir sådd så snart de høstes, det vil si mellom vintermånedene og til våren.
 • Voksen plante: Hvis du kjøper et allerede dyrket eksemplar, kan du plante det på sen vinter eller tidlig på våren. Du kan også gjøre det om sommeren ved å ta ekstreme forholdsregler som vi nå vil fortelle deg, men det er ikke tilrådelig å gjøre det den sesongen.

Hvordan blir medlaren sådd?

Loquats vokser godt i potter når de er unge

Steg for steg må du følge for å plante en medlar fra frø, er følgende:

 1. Først må du trekke ut beinet (frøet) fra medlaren.
 2. Rengjør den deretter grundig med vann. Fjern all massen som kan ha blitt igjen.
 3. Deretter fyller du en plastkanne med en diameter på ca. 10,5 cm med universalunderlag blandet med en håndfull perlitt, eller med mulch. Forsikre deg om at gryten har hull i underlaget.
 4. Det neste trinnet er å vanne underlaget.
 5. Plasser så frøet i midten, og grav det 1-1,5 centimeter.
 6. Nå anbefales det sterkt å tilsette litt kobberpulver slik at soppene ikke skader det.
 7. Til slutt, hvis nødvendig, tilsett litt mer underlag, og legg deretter gryten ute, i full sol.

Du må holde underlaget fuktig, men ikke vanntett. Hver gang du vanner, hell vann til den kommer ut av dreneringshullene, men ikke legg en plate under den, ellers vil stående vann bidra til å holde jorden for våt, noe som vil rote frøet.

Hvor lang tid tar en medlar å spire?

Det vil avhenge av omsorgen som såbedet får og klimaet, samt selve frøets friskhet. Men hvis det er fra det året og du får riktig pleie, vil spire om en måned eller to på det meste.

Hvordan plante medlar (vokst)?

Medlars er frukttrær

Når du virkelig vil at hagen din eller frukthagen skal se vakker ut så snart som mulig, kan du velge å kjøpe trær av en viss størrelse. Prisene varierer avhengig av størrelse, men medlar er ikke den dyreste. Faktisk selges eksemplene på 1-1,5 meter vanligvis for 20-25 euro.

På grunn av den høyden, De er perfekte å plante i bakken så snart som mulig, og det anbefales på det sterkeste å gjøre det på slutten av vinteren. Men som vi forutså, er det også mulig om sommeren, så lenge man tar i betraktning at det er nødvendig å unngå å manipulere røttene, og at plantehullet må lages før treet fjernes fra potten.

Ellers, trinnene å følge er disse:

 1. Først må du finne riktig sted for det. Dens røtter er ikke invasive, men den må plantes i en avstand på 4-5 meter fra veggene og veggene slik at den kan vokse under forhold. I tillegg må den gi den solen.
 2. Lag deretter et hull på minst 40 x 40 cm (faktisk er det bedre å være 1m x 1m, siden jo mer «løs» jord røttene er, desto raskere vil de kunne rot).
 3. Fyll den litt med en blanding av torvmos med hagejord, i like deler, og husk at treet ikke skal være for høyt eller for lavt.
 4. Fjern deretter planten forsiktig, og sett den inn i hullet. Hvis du ser at det er veldig høyt eller veldig lavt, ikke nøl med å fjerne eller kaste smuss.
 5. For å fullføre er alt du trenger å gjøre å fylle ut hullet, lage et trehull i det med gjenværende jord, for eksempel, og vann.

Hvis vinden i ditt område har en tendens til å blåse regelmessig og / eller sterkt, må du sette en innsats eller to slik at den vokser rett.

Nå må du nyte det mye. Du vil vite at transplantasjonen har vært en suksess så snart du ser at den tar ut nye blader, noe han vil gjøre om noen uker.

Har det vært nyttig for deg?