Skip to content

Hvordan plante sukkulenter i beholdere

15 de juni de 2023

Sukkulenter som er enkle å plante – fra alle slags kaktuser til medisinsk aloe vera – er idiotsikre valg når det gjelder å bygge iøynefallende beholdere som krever lite vedlikehold. Fordi de praktisk talt tar vare på seg selv, er de et godt valg for både nybegynnere og veteraner i hagearbeid. Tilgjengelig i alle former og størrelser, er sukkulenter de ideelle plantene for blanding og matching. Ikke vær redd for å være kreativ med skala og komposisjon når du lager containerhagen din. Jo mer variasjon du tilfører, desto mer interessant blir kreasjonen din. Disse edelstenene i tørt klima trives i sørlig varme i sommermånedene, men de kan også tas med innendørs for oppbevaring når temperaturene skifter med årstidene. Sjekk ut dette informative galleriet for en trinnvis veiledning om hvordan du planter sukkulenter og holder dem blomstrende. Klar til å lage en fantastisk containerhage? Grav inn!

Planting av sukkulenter

Hvis du prøver å dyrke og dyrke din egen grønne tommel, er sukkulenter et flott utgangspunkt. Du vil ikke finne noen planter som er bedre tilpasset for dyrking i potter. De fleste sukkulenter er hjemmehørende i tørre områder og lagrer vann i deres kjøttfulle blader, stilker og røtter, noe som gjør dem i stand til å motstå tørke. Dette betyr at de ikke trenger å mase med hyppig vanning, så du kan nyte en ukes sommerferie uten å tenke på dem. I tillegg gjør deres funky former og forskjellige varianter det virkelig morsomt å dyrke dem. Lær hvordan du lager et mangfoldig saftig beholderarrangement i fire enkle trinn.

Steg en

Planting av sukkulentbeholdere: Trinn én

Gå først til hagesenteret og kjøp en rekke sukkulenter i en rekke farger og former. For denne beholderen kjøpte vi 6; avhengig av beholderens størrelse, kan det hende du trenger mer eller mindre (finn en liste over vanlige sukkulenter på lysbilde 4). Du kan finne jord, grus og container på hagesenteret også. Når du kommer tilbake til hjemmet ditt, fyll den brede, grunne fatet tre fjerdedeler full med potteblanding, og dekk deretter toppen med grus. Sukkulenter trenger ikke mye rotplass, da de lagrer mesteparten av vannet og næringsstoffene i bladene. Grus hjelper jorda med å drenere; styr unna sand, fordi den kan bli for kompakt og føre til rotråte.

Trinn to

Planting av sukkulentbeholdere: Trinn: To

Bland jord og grus grundig, og fukt med vann. Nyplantinger bør vannes godt – men bare én gang. Vannet vil sette jorda. Men hvis du vanner dem for mye, vil du få dem til å dø av overvann. Når du gir en sukkulent for mye vann, vil den fylle opp vannlagringsvevet til et skadepunkt. Du vil vite om sukkulenten din er overvannet av de altfor oppblåste stilkene og bladene, og et generelt usunn utseende. Overvanning fører til rotråte, som kan drepe sukkulenten din. Og vi prøver å plante levende sukkulenter, her.

Trinn tre

Planting av sukkulentbeholdere: Trinn tre

Fjern plantene fra barnehagebeholderne, og plant den største på den ene siden av potten. Omring den med de andre plantene, grupper lignende former sammen. Noen vanlige saftige typer inkluderer:
Echeveria – Kronjuvelene til alle rosettdannende sukkulenter, denne typen kan finnes i en rekke farger Sedum (steinkorn) – Disse flattliggende sukkulentene er perfekte for å trekke ut fra kanten av beholdere. Aeonium – Selv om de kommer i en rekke farger, elsker vi disse kjøttfulle, langbladede rosettene i sitrongul Andre typer vi elsker: Agave, Dudleya, Aloe, Cotyldedon, Crassula, Sempervivum, Graptopetalum, Kalanchoe og Senecio.

Trinn fire

Planting av sukkulentbeholdere: Trinn fire

Dryss mørkfarget akvariegrus rundt hver plante slik at jorda dekkes. For å ta vare på hagen din med saftige beholdere og forhindre rotråte, la jorden tørke helt ut før du vanner igjen. Sukkulenter trives i godt drenert jord, men krever mer vann tidlig på våren når planten vokser og mindre om sommeren og vinteren. Om vinteren går sukkulenter inn i en hvileperiode. Du trenger kanskje bare å vanne sukkulentene dine så sjelden som en gang i måneden om vinteren, og så mye som en gang i uken i løpet av vårens vekstperiode (men bare når jorden er tørr). Oppbevar sukkulentbeholderen på et sted der den er utsatt for så mye sol som mulig.