Skip to content

Hvordan staver du det vitenskapelige navnet på planter?

22 de juli de 2021

Mennesker trenger å nevne alt, inkludert planter. Det er måten vi må identifisere hva vi vil, og at andre vet hva vi snakker om.

Selv om hver region, hver by og til og med hver by bruker vanlige navn for å referere til en plante det er snakk om, er det en som er universell, som er den vi alle bruker: det botaniske. Gi oss beskjed hvordan man skriver det vitenskapelige navnet på planter.

Hvordan er dette skrevet?

Det botaniske navnet er det som består av to eller flere ord, vanligvis avledet fra latin eller gresk, som betegner en bestemt plante. Den er dannet av slekten (for eksempel Aloe) og variasjonen (vera, arborescens, plicatilis, dikotom, etc.). I tillegg kan det også indikere form (variegata, pendula, …) og / eller dyrke. Så vi kan ha det Aloe arborescens var. frutescens, Acer palmatum var. Atropurpureum, etc.

Og hva med hybrider? Hybrider er korset av to forskjellige arter. For eksempel hvis arten krysses Spiraea albiflora og Spiraea japonica er oppnådd Spiraea x bumalda, som er skrevet med et »x» etter slekten for å indikere at det er en hybrid.

I alle fall, er alltid skrevet med kursiv, med den første bokstaven i sjangeren med store bokstaver.

Hvorfor er det vitenskapelige navnet viktig?

Vitenskapelige navn de er universelle; det vil si at de er de samme over hele verden. Når vi ønsker å finne informasjon om en plante, vil det alltid være mye mer tilrådelig å sette det botaniske navnet foran det vanlige, siden som vi sa i begynnelsen, bruker hvert område sitt eget.

Det er også en fin unnskyldning for å lære mer om botanikk 🙂. Det er et stort utvalg av planter, og du kan alltid bli positivt overrasket over dem.

Thelocactus hexaedrophorus prøve

Vi håper denne artikkelen har vært nyttig for deg.