Skip to content

Hvordan surgjøre vanningsvann

3 de juli de 2021

Det er visse planter som dessverre ikke kan overleve på kalkholdig vann. Og det er den typen vann vi har i mange deler av verden, for eksempel i Middelhavsområdet. Det beste vannet for alle planter er regnvann, men selvfølgelig regner det ikke alle steder nok til å kunne bruke det hele året, så … hvis vi ikke kan bruke vann fra springen og heller ikke regnvann, hva skal vi gjøre?

Svaret er enklere enn det ser ut, fordi du bare må forsure det. La oss se hvordan surgjøre vanningsvann enkelt og raskt.

Planter som trenger surt vanningsvann

Det er planter som trenger surt vann

Det er mange arter som trenger denne typen vann. Slik som følgende:

  • Acer palmatum
  • Gardenia sp (alle arter)
  • Rhododendron sp (alle arter)
  • Pieris sp (alle arter)
  • Lagerstroemia sp (alle arter)
  • Hydrangea sp (alle arter)
  • Liquidambar sp (alle arter)

I tvilstilfelle vil det være tilstrekkelig observer bladene av anlegget. Hvis de begynner å se klorotiske ut, det vil si med veldig markerte nerver, grønne i fargen, men resten av bladet ser gulaktig ut, er det fordi det trenger jern – det er vanligvis det vanligste – eller magnesium.

For å forhindre at problemet eskalerer, anbefales det bruk underlag med lav pH (mellom 4 og 6, maks 6,5), gjødsle med gjødsel for acidofile planter om våren og sommeren, og surgjør også vanningsvannet.

Hvordan surgjøre vanningsvann enkelt?

Det er måter å vite pH i vannet

Hvis vi har planter som trenger surt vann, er det ikke nødvendig å komplisere mye for å gi det. Egentlig vil det være nok å prøve noen av disse tre triksene:

  1. En av dem består av tilsett væske av en halv sitron til 1 liter vannog rør godt for å blande.
  2. Den andre består av tilsett en spiseskje eddik i 1 liter vannog rør.
  3. Den tredje består av fyll en bøtte eller et basseng med vann, la den stå over natten, og bruk neste dag vannet fra øvre halvdelda den ikke vil ha så mange tungmetaller. Selvfølgelig vil dette trikset bare fungere hvis vann fra springen ikke har en pH som er for høy, men over 7. Hvis du ikke vet hvilken pH vannet har, kan du få pH-striper (til salgs) eller en digital måler (som du kan finne til salgs).

Hva er syrene som brukes mest i landbruket for å senke pH i vann?

Det er noen syrer som tjener til å forbedre vannkvaliteten. Her skal vi lære å surgjøre vanningsvann i jordbruket. Tilsetningen av syrer i vannet har som hovedmål å korrigere vannets pH og være i stand til å nøytralisere det. Det tjener også til å gi en større mengde næringsstoffer til avlingene. Ved denne konsentrasjonen er det ingen skade på avlingene, og løsningen senkes til en pH på 5,5 til 6,5, det vil si litt sur.

De vanligste syrene som brukes til å lære å surgjøre vanningsvann er salpetersyre, fosforsyre og svovelsyre.. Sistnevnte er mer brukt for å være den mest økonomiske, selv om de to foregående brukes i beskyttet hagebruk fordi de har funksjonen til å gi næringsstoffer og forsure jorden. For å velge syren som skal brukes, må følgende egenskaper tas i betraktning: først og fremst at det er en brukervennlig syre. For det andre at det er trygt og for det tredje at det har en lav kostnad enn at jeg kan gi nok næringsstoffer til planter.

For å forbedre vannkvaliteten brukes ofte som råstoff for produksjon av nitrogengjødsel, selv om det også tjener til å senke pH i vannet. I det landbrukskjemiske markedet kan vi finne forskjellige syrerensheter og konsentrasjoner. Normalt brukes landbrukssyre til landbruksbruk, mens reagensgrad brukes til laboratorium.

Vannproblemer med høy alkalinitet

Vanningsvann må være tilstrekkelig

Vi vet at kvaliteten på vann til landbruksbruk er en av de mest avgjørende aspektene, og at den påvirker veksten og utviklingen av grønnsaker. For tiden må det meste av vannet som brukes i sektoren gis først for å forhindre mulige problemer som kan oppstå i jord eller underlag. Det meste av vannet som brukes i landbruket brukes til vanning og befruktning. De direkte problemene knyttet til vannets kvalitet er vanligvis følgende: saltinnhold, natrium, alkalinitet og toksisitet av spesifikke ioner.

Alle disse begrensningene i vann kan måles med noen parametere som er relatert til vannets kvalitet. Disse eneste parametrene: elektrisk ledningsevne, pH, konsentrasjon av potensielt giftige elementer og natriumadsorpsjonsforhold. Karbonater og bikarbonater er salter som er tilstede i vann, og hvis konsentrasjonen økes, kan pH også øke. Det skal bemerkes at alkaliniteten og pH i vannet er to faktorer relatert til hverandre, men de er ikke de samme. Forvirringen mellom høy pH og høy alkalinitet skyldes hovedsakelig det faktum at vann kalles som alkalisk vann så lenge det har en pH høyere enn 7. Det kalles også å ha høy alkalinitet hvis den har en høy konsentrasjon av baser.

Det er noen risikoer ved bruk av svært alkalisk vann i vanningsanlegg uten forutgående behandling. Det er en risiko for tilstopping av dropperne fordi bikarbonatbikarbonatene utfeller kationene som er tilstede i vannet og danner forbindelser med lav løselighet, slik som kalsiumkarbonat, kalsiumbikarbonat, natrium og magnesium. Hva mer, for høy pH i vannet påvirker tilgjengeligheten av næringsstoffene som planten trenger, for eksempel sink, jern og mangan.

Jeg håper at du med denne informasjonen kan lære mer om hvordan du forsurer vann og hva det gjør, slik at du kan vanne plantene dine med vanningsvannet de trenger.