Skip to content

Hvordan ta vare på enetreet

13 de juli de 2021

Sabina-treet Den brukes i hagearbeid til dekorasjon. Den tilhører familien Cupressaceae og er av Juniperus-slekten. Dens vitenskapelige navn er Juniperus thurifera og mottar det vanlige navnet Sabina albar, Cedro de España eller Sabina de España.

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du skal ta vare på det. Vil du lære om det? Fortsett å lese 🙂

Hovedtrekkene

Sabina

Sabina er et tre som har planter både kvinner og menn. Størrelsen er pyramideformet. Når den er ung, kan den være ganske rund, flik og rotete. Veksten er ganske langsom, men når den blir voksen kan den nå opptil 20 meter høye. Den vanligste er at den holder seg rundt 10 meter.

Barken er sprukket og kommer av i strimler. Det er det som gjør dette treet annerledes og lett å kjenne igjen. Bladene er eviggrønne og mørkegrønne. Noen sier at de ligner på Juniper. Blomstene har ingen dekorativ interesse, og frukten, kalt bærbær, tar to år å modnes.

Dyrking og stell

Liten einer i en hage

Den er perfekt for bruk i hager som isolerte elementer. Det er indikert for de hagene som krever mindre vedlikehold og intens kulde eller varme. Harpiksen og det motstandsdyktige treet har en behagelig lukt.

De trenger eksponering for full sol og tåler frost og den sterke varmen i Middelhavet ganske godt. Den beste jorda er steinete, som den den har i sitt naturlige habitat. De trenger ikke mye vedlikehold, siden ved vannet med sporadisk regn er det perfekt vedlikeholdt.

Verken trenger de beskjæring eller spesiell gjødsel. Bare fjern skadede grener om nødvendig. De er ganske motstandsdyktige mot skadedyr og sykdommer som bor i hager.

Med denne informasjonen kan du nyte eineren din i hagen.