Skip to content

Hvordan ta vare på et lindetre

6 de juli de 2021

I dag skal vi snakke om en plante hvis popularitet i Spania er veldig bred og i resten av verden også, til tross for at det er et stort utvalg av denne arten over hele verden.

Men innenfor alt det spekteret av sitrusfrukter som tilhører samme familie, lindetreet er en av de vanligste å se i hager takket være at de ikke har stor størrelse og kan dyrkes uten problemer.

Kalkens opprinnelse og egenskaper

Kalketreet, hvis vitenskapelige navn er Sitrus aurantifolia, Det er hjemmehørende i det asiatiske kontinentet, der det vokser i mildere og varmere klima. Den har en rask vekst opp til 3-4 meter i høyden, og har eviggrønne blader.

Sannheten vil overraske deg hvor mange lindetrær som finnes over hele verden, men de aller fleste av dem ender opp med å ha nesten samme størrelse når det gjelder fruktene. Disse de kan være både grønne og gule.

Hva om ikke alle arter av denne typen har sure egenskaper. Det er noen lindetrær som er ganske søte, for eksempel lindetreet.. Hva om de alle har veldig like fordelaktige egenskaper, uansett variasjon.

Det vanligste av det er å være en rik kilde til vitamin C, i tillegg til å ha essensielle oljer pluss antiseptiske og avgiftende egenskaper. De små og vakre blomstene er små og har 4 hvite kronblad. Frukten, lindene konsumeres, i motsetning til andre frukttrær, når de blir grønne.

Det er et anlegg som lar deg kontrollere utviklingen på en veldig enkel måte. I tillegg, da den ikke vokser mye, kan du ha den i potter gjennom hele livet, eller i små hager.

Dette er et tre som under den arabiske invasjonen at det spanske territoriet bodde, kan bli funnet i alle varme klimaregioner i landet. Og det er at i tillegg til å ha en frukt som har deilig smak, forblir størrelsen redusert gjennom hele livet, og kan ha den både i små hager og i potter.

Hvis du nettopp har kjøpt et eksemplar og lurer på hvordan du skal ta vare på et lime, kan du ta hensyn til disse tipsene for å holde det sunt, ikke det følgende. Så gjør deg klar fordi du er i ferd med å se mye av informasjonen som kjennetegner denne planten og dermed kunne gi den det livet den fortjener i hagen din.

Kjennetegn

Selv om egenskapene til planten allerede har blitt diskutert på en overfladisk måte, er de mest fremragende aspektene ved kalkplanten ennå ikke spesifisert. Så du ser på disse følgende funksjonene.

Generelt aspekt

Den har et ganske robust utseende og har ganske tett løvverk. Stammen til denne arten er vanligvis ikke rett, så det er veldig normalt å se en viss krumning i stammen.

Når det gjelder barken, er den ganske glatt og myk å ta på, og et stort antall grener forgrener seg fra basen. Disse grenene har vanligvis veldig små torner, men faste og harde nok til å forårsake skade hvis de ikke er forsiktige.

Ark

Du vet allerede fargen på bladene, men du vet fortsatt ikke hva formen har. Så det, bladene på lindetreet er elliptiske eller kan være ovale. Den har stor lysstyrke, spesielt når sollys faller på dem.

Bredden på bladene overstiger ikke 6 cm, og de kan nå en maksimal lengde på 9 cm. De minste bladene klarer bare å vokse til minimum 3 cm i lengde.

blomster

Kalkblomstrer er ikke like prangende eller uttalt for det blotte øye. Men det som gjør dem særegne og attraktive er for luktesansen, siden de har eller gir en behagelig aroma under blomstringen.

Disse er ganske små som er mellom 2 og 3 cm i diameter. Disse er ordnet i en aksillær form hvor hver aksillary har maksimalt 7 blomster, slik at en klynge enkelt kan generere opptil 8 filer.

Frukt

Frukten av lindetreet kan være enten kuleformet eller oval i form. Utsiden av frukten er mørkegrønn som deretter blir gulgrønn, noe som betyr at kalk er moden.

Størrelsen på selve filen er ikke så stor. De kan måle mellom 4 og 5 cm i diameter, og huden er ganske skjør og tynn, så det er veldig lett å rive den og få fruktmassen.

Et merkelig faktum er det Ved å krysse flere arter av samme familie har det vært mulig å få en frukt med en annen surhetsgrad enn den vanlige. I tillegg fører resultatet av denne kryssingen til at skorpenes tone endres. I disse tilfellene ender frukten med en større mengde vitamin C og sitronsyre.

Kultur

Kalk er et flerårig frukttre

I dyrking er lindetreet ikke en veldig krevende art, men det må vi huske på vil kreve frostbeskyttelse, siden det er veldig følsomt for kulde.

I tillegg, vi kan heller ikke glemme pH i underlaget eller hagen. Den kan tilpasse seg hvilken som helst type jord, men i de som er leirete eller har høy pH, vil det sannsynligvis vise tegn på klorose (gulfarging av bladene), forårsaket av mangel på noe mineral – vanlig jern -, så det vil være nødvendig å legge til jernchelater.

Når vi snakker om hvordan du kan forhindre skadedyr og sykdommer, må vi snakke om vanndrenering. Faktisk vil et overskudd eller mangel på vanning få treet til å virke forfallet, noe som insekter, sopp og selskap ikke vil nøle med å komme inn i planten gjennom røttene, eller holde seg til bladene for å absorbere saften.

For å unngå dette, Jeg anbefaler at du legger til et lag på omtrent to centimeter vulkansk kvalitet på innsiden av potten eller plantehullet. Dermed vil ikke røttene være i direkte kontakt med vannet lenger enn de burde.

Vann omtrent to ganger i uken om sommeren og 1-2 hver 7. eller 10. dag resten av året, og du vil se hvordan du får et fantastisk lindetre. Spesielt hvis du gjødsler den innimellom med litt ormstøp fra annen organisk kompost.

Omsorg

Det første du må vite er miljøet der du kanskje ikke har planten, siden du er en slags tropiske områder, krever et sted der det er over 23 ° C.

I tillegg til dette, den må holdes under direkte sol eller hvis ikke, på et halvskyggefullt sted hvor solen kan påvirke dem i omtrent 6 eller 7 timer om dagen.

Når det gjelder jorda, er den allerede veldig spesifisert, men å legge til litt ekstra data, Du kan kontrollere fuktigheten i jorden når du har gjort den vanlige vanningen. På samme måte kan du prøve å bruke kompost eller fruktbar jord for å forbedre fruktens utvikling.

Hvis du har anskaffet frøene eller en plante som allerede har spiret i begynnelsen, bør du sørge for å ikke gi for mye vann. Akkurat nok til å holde jorden hydrert og fuktig. I tillegg til dette, må du ha det under direkte sol.

Husk at for å se den første blomstringen av planten, må du vente i minst 3 år og når det gjelder produksjon av frukt, må du vente i minst 8 år. Så ikke tro at bare fordi du har denne raskt voksende planten, vil du ha frukt klar til å spise.

Den gode nyheten er at ikke alle lindetrær har samme evne til å utvikle frukt og blomster. Avhengig av transplantatene som er utført, er det bare å vente omtrent et år for å begynne å se resultater. Etter tre eller fire år etter den første høsten vil kalkproduksjonen forbedres og være på topp.

applikasjoner

Lime er et frukttre med forskjellige bruksområder

Den første bruken vi kan nevne av denne planten er den av den du kan trekke ut essensielle oljer som har egenskaper som er veldig lik sitron. Denne oljen brukes hovedsakelig til å lage smaksatt drikke.

For ikke å nevne at de samme oljene og essensene fra kalk er veldig etterspurt i dagens marked, siden Det er grunnlaget for utarbeidelsen av personlige hygieneprodukter, samt parfymer og dufter for kvinner.

På samme måte er det umulig å benekte det faktum at kalk og frukt med lignende egenskaper brukes til tilberede søtsaker og til og med konservere mat. I tillegg til å gi en bedre smak til disse matvarene og tilberedningene.

Årsaken til at kalk har denne spiselige bruken er takket være de store gunstige egenskapene for kroppen. Som sitron, har en høy mengde vitamin C, samt pektiner og sitronsyre. Alle disse forbindelsene er baser for utarbeidelse av medisiner som for tiden markedsføres over hele verden.