Skip to content

Hvordan tiltrekke dyrelivet til hagen

12 de juli de 2021

I nyere tid er det mange millioner mennesker som har brukt og fortsetter å bruke kjemiske produkter for å ta vare på avlingene sine. Disse insektmidlene er veldig skadelige for faunaen, men selv gjødsel skader landet mye. Det tristeste er at vi ser ut til å ha glemt at for at en hage eller frukthage skal være virkelig sunn, må alt ha en balanse.

Det er for eksempel ikke fornuftig å bruke naturlige produkter for å beskytte planter mot skadedyr hvis vi bruker gjødsel og kjemisk gjødsel intensivt. Bare for det kan vi gå tom for gunstige insekter. For alt dette skal jeg fortelle deg det hvordan man kan tiltrekke dyreliv til hagen slik at den kan bli mer levende.

Ikke bruk giftige kjemikalier

Pesticid

La oss være ærlige: alt er kjemi, men det er produkter som er veldig skadelige både for miljøet og for oss selv. Disse gjør også at de svekker plantene litt etter litt, noe som gjør dem mer sårbare for angrep fra insekter som forårsaker skadedyr. Så Det første vi anbefaler å gjøre er å kaste insektmidler og gjødsel som IKKE er organiske eller økologiske.

I denne artikkelen forteller vi deg hva som er hjemmemedisinene for de vanligste skadedyrene.

Planter blomster

Bi som pollinerer en tusenfryd

For å tiltrekke seg gunstig fauna er det sterkt tilrådelig å plante planter som gir slående blomster, som tusenfryd, nelliker, pelargoner, rosebusk, … Det er så mange! Du må bare gå i barnehagen og velge de du liker best. Sørg selvfølgelig for at de er utendørs, siden planter som er merket «innendørs» ikke tåler kulde eller frost.

Sett et hotell for insekter

Hotell for insekter

Det er veldig interessant å sette et hotell for insekter, siden slik at de vil føle seg veldig komfortable i hagen din. I barnehagene finner du noen, men selvfølgelig kan du også lage en slik som forklart her.

Med disse tipsene er du sikker på å kunne nyte en veldig livlig hage 🙂.