Skip to content

Hvordan tiltrekke kolibrier til hagen

25 de juli de 2021

Kolibrier er en av de mest slående og nysgjerrige fuglene. De er så vakre at du ønsker å få besøk av noen av dem innimellom, men for dette vi må gjøre noen få ting slik at hagen gjør et godt inntrykk på dem.

Dermed er det ikke bare sannsynlig at de kommer, men det er også umulig for dem å lage reiret i et av trærne. Gi oss beskjed hvordan man tiltrekker kolibrier til hagen.

Design en blomsterhage

Hageblomster

Kolibrier elsker blomster, så en måte å tiltrekke dem naturlig på er å lage en hage hvor det alltid er en plante i blomst. Og dermed, Du bør velge arter som er veldig fargerike og muntre, men som ikke har for mye aroma, slik som azaleaer, impatiens eller melkegress.

Planter noen trær og busker

trær

Trær og busker plassert et sted der de kan utvikle seg godt, vil være veldig nyttige for disse fuglene. Velg arter som er tilpasset klimaet ditt (For dette vil det være nok å anskaffe plantene som dyrkes i utendørsanleggene til planteskolene i ditt område), og plante dem på stedet du har valgt.

Ikke bruk plantevernmidler

Pesticid

Pesticider er kjemikalier som dreper skadedyr raskt og effektivt, men hvis kolibrier inntar dem, kan de også dø. For å unngå dette er det veldig viktig å alltid bruke naturlige produkter.

Sett opp noen matere og drikkere

kolibrier_drikking

Enten de går gjennom eller kommer til hvile, hvis de ser at det er røde matere og drikkere i hagen din, vil de ikke være i stand til å motstå. Fargen rød er hans favoritt, så du kan dra nytte av det å ha noen fjærede leietakere i det grønne området ditt i noen måneder. 🙂

Ja absolutt, ikke sett dem alle sammenda menn er veldig territoriale, og det kan være problemer. Ideelt sett legger du en eller to matere og drikkere i forskjellige områder, slik at de ikke føler behov for å kjempe.

Beskytt hagen din mot katter

Katt i hagen

Katter er dyr laget av og for jakt. De kan fange gnagere og småfugler, så hvis du vil tiltrekke kolibrier til hagen din, bør du unngå at disse kattene besøker den, enten sette opp fysiske barrierer slik at de ikke kan hoppe inn i det grønne hjørnet ditt eller plante avstøtende planter. I denne artikkelen på Noti Cats-bloggen gir vi deg en rekke tips for å holde dem borte.

colibri-thalassinus

Dermed vil du ha en hage som kolibrier vil trollbinde 😉.