Skip to content

Hvordan unngå overflødig vann?

23 de juli de 2021

Overflødig vann er hovedårsaken til plantedød. Vi har en stor tendens til å tenke at, siden vann er væsken som gir liv, jo mer vi gir dem, jo ​​bedre vil de vokse. Men sannheten er at på samme måte som vi ikke ville ha det veldig bra hvis vi drakk to liter vann på en time eller mindre, hvis vi vanner dem for mye, vil røttene bli tvunget til å absorbere mer vann enn de trenger, noe som ville svekke dem.

Av denne grunn, når det er tvil, er det bedre å ikke vanne, da det er mye lettere å gjenopprette en tørr plante enn en som har et permanent vått underlag. Så jeg skal fortelle deg det hva kan du gjøre for å unngå overflødig vann.

Sjekk jordfuktigheten før vanning

Vanning av hagen med en slange

Før vanning anbefales det å kontrollere fuktigheten i jorden eller underlaget. For å gjøre dette kan vi gjøre følgende:

  • Sett en tynn trepinne i bunnen: hvis du tar den ut nesten ren, kan vi vanne siden jorden vil være tørr.
  • Bruke en digital fuktighetsmåler: når den introduseres i jorden, vil den umiddelbart fortelle oss hvilken grad av fuktighet den har. For å gjøre det mer nyttig, må vi introdusere det igjen i andre deler (lenger borte fra planten, på en annen av sidene, …).
  • Ta potten en gang vannet og igjen etter noen dager: ettersom våt jord veier mer enn tørr jord, kan vi bli ledet av denne forskjellen for å vite når vi skal vanne.

Velg et underlag som drenerer godt

Det er veldig viktig at landet som er valgt for å plante plantene tillater rask drenering av vann. Noen ganger i barnehagene selger de substrater som, selv om de allerede er forberedt på å dekke de grunnleggende behovene til en bestemt type grønnsaker, vanligvis ikke er tilstrekkelig nok for dem, siden de holder på for lenge.

Hvis vi tar hensyn til dette, anbefales det sterkt å ta en titt på substratveiledningen vår, slik at vi på denne måten kan sørge for at dreneringen blir tilstrekkelig.

Unngå at røttene kommer i kontakt med overflødig vann

Utvidede leirballer

Enten vi har planter innendørs eller på terrassen eller balkongen, I tilfelle vi har en plate under, må vi fjerne den ti minutter etter vanning for å kaste vannet som er til overs.. Hvis vi lar det være for lenge, vil røttene råtne. Derfor anbefales det også å plassere et lag med utvidede leirkuler mellom potten og platen.

Med disse tipsene kan vi forhindre at plantene har overflødig vann.