Skip to content

Hvordan velge en god motorsag?

23 de juli de 2021

De motorsag Det er et veldig nyttig verktøy hvis du har en hage som er forlatt og trenger store endringer, eller hvis du regelmessig trenger å beskjære trærne for å produsere mer og bedre frukt. Når du bestemmer deg for å kjøpe en, må du velge den som passer best for dine behov, slik at du kan dra bedre nytte av den fra første dag.

Derfor må du vite at det finnes forskjellige typer motorsager, noen små som er til hjemmebruk, og andre større som er for profesjonelle. Deretter Vi tilbyr deg en rekke kjøpsråd slik at du kan bestemme det som passer best for deg.

Motorsagen er et veldig nyttig og praktisk verktøy, men det er veldig viktig å velge modellen riktig slik at det ikke blir noen overraskelser. På slutten av dagen må det hjelpe deg med å beskjære, men samtidig bør det ikke utgjøre noen fare for deg så lenge du har tatt sikkerhetstiltakene som vi vil fortelle deg nedenfor.

Så, la oss se hvilke som er de mest anbefalte modellene:

Topp 3 elektrisk motorsag

Einhell GH-EC 1835

Det er en enkel og behagelig modell å ha, som har beskyttelse og en umiddelbar kjedebrems. Kjeden skiftes uten behov for verktøy, og i tillegg smøres den automatisk. Den fungerer med en elektrisk motor med 1800 watt kraft, og veier 5 kg.

SVART + DEKKER CS2245-QS

Motorsagen som vi nå viser deg, fungerer med en elektrisk motor med en effekt på 2200W. Den har et system som forhindrer vibrasjoner, noe som gjør jobben mer behagelig, og et 45 centimeter skjæreblad. Å stramme kjedet er enkelt, da du ikke trenger verktøy for å gjøre det. Den har en totalvekt på 6 kg.

Oregon 603349 CS1400

Oregon motorsagmodellen drives av en elektrisk motor med en effekt på 2400W. Den har en returreduksjon, og en klippelengde på opptil 40 centimeter. Den veier 7,24 kg.

Topp 3 bensin motorsag

BRACOG

Det er en bensinsagemodell som fungerer med en 24,4 cc motor, og har et antivibrasjonssystem som reduserer tretthet og tretthet. Den tillater et kutt på omtrent 30 centimeter og veier 3,1 kg.

Grandmaster AG / TM-2500

Dette er en bensin motorsagmodell med en kraftig 25cc motor og en 12-tommers stang som kutter raskt og effektivt. Den har en enkel start, og har et antivibrasjonssystem som viser seg å være ideelt for arbeidet som skal utføres på en mest mulig komfortabel måte. Den har også en kjedefanger, et kjedebremsesystem og en utløserlås for å sikre din sikkerhet. Den veier 3,8 kg.

Husqvarna 135

Husqvarna 135 motorsag er lett og fungerer med en motor som bruker lite drivstoff siden det er en X-Torq, som avgir mindre forurensende gasser. Den har også et sentrifugert luftrensingssystem, og veier bare 4,4 kg.

Topp 3 elektrisk motorsag

Bosch UniversalChain 18

Denne motorsagen er drevet av en 18V motor med lang batterilevetid. Det er veldig lett, men også trygt. Grepet er behagelig, og det er så lett at du enkelt kan beskjære trærne. Den veier 2,5 kg.

Greenworks 2000007UA / 20097T

Det er en modell som holder kjedet smurt automatisk, og som har en sikkerhetsknapp som du kan trykke på når du vil stoppe den. Den fungerer med en motor med et batteri på 24 volt og en vekt på 3,5 kg.

Hvordan velge motorsag?

Motorsag det er et verktøy som i utgangspunktet brukes til beskjæring eller felling. Den er laget med veldig motstandsdyktige materialer, som gir brukeren sikkerhet så lenge den holdes i god stand. Det er veldig enkelt, siden det består av en motor som beveger en tannkjede plassert på en stang eller stang.

Avhengig av motor kan den være elektrisk, bensin eller batteridrevet. La oss se hvordan de skiller seg ut:

  • Elektrisk: har en effekt på 1600 til 2200 watt. Det er veldig godt egnet for beskjæring av myke treaktige stammer, som hekker, hvis grener er opptil 20 cm tykke. Den eneste ulempen er at den må kobles til den elektriske strømmen, noe som reduserer dens autonomi.
  • Bensin: den har en motor som varierer fra 33 til 50 cm3. Det er den som er mest brukt til å kutte tykke skoger mellom 15 og 35 cm i diameter, samt å utføre intensivt beskjæringsarbeid. Imidlertid er vedlikeholdet større siden oljen må blandes med bensinen, og luftinntaket må kombineres med drivstoffinntaket slik at det fungerer som det skal.
  • Trommer: har en effekt på 18 til 36 volt. Den er den mest egnede for kutting av mykt treverk opp til 15 centimeter i diameter, samt for beskjæringshøyder så lenge vekten av verktøyet ikke overstiger 3 kg og det kan holdes med en hånd.

I tilfelle du trenger å gjøre arbeid i store høyder, er det motorsag med utvidbar kontroll som gjør at du kan arbeide trygt.

Bruk tips

Dette er et verktøy som kan være veldig farlig hvis det ikke brukes riktig. Så, det er veldig viktig å bruke hansker og beskyttelsesbriller. Hva mer, du skal aldri bevege deg mens maskinen gårda det kan oppstå svært alvorlige problemer.

For din sikkerhet, du må holde den med begge hender hver gang du jobber med henne. På denne måten vil risikoen for at noe skjer være mye lavere. I tillegg, du må sørge for at grenen du skal kutte ikke har noen metalldelerEllers kan motorsagen sprette.

Les bruksanvisningen av verktøyet ditt før du starter det.

Alt hageredskap må brukes godt for å unngå overraskelser. Når det gjelder skjæreverktøy, må alle mulige forholdsregler tas. Først da kan du jobbe rolig.

Hvor kan jeg kjøpe motorsag?

Du kan få motorsagen din på et av disse kjøpesentrene:

Amazon

Hvis du vil kjøpe verktøyet ditt på nettet, trygt og med roen i å vite at modellen du liker er den du skal motta hjemme, er Amazon utvilsomt det første stedet du må se. Motorsagkatalogen er veldig omfattende, og det er også mange som har mottatt meninger fra andre som har kjøpt dem. Så snart du har bestemt deg for en, må du bare betale for den og vente noen dager på å motta den.

Lidl

Hos Lidl, både i fysiske butikker og på nettet, selger de noen ganger motorsager, men å vite når det er best å abonnere på adresselisten eller nyhetsbrevet. På denne måten vil du være klar over de siste nyhetene fra denne supermarkedskjeden.

Brukt

En måte å få motorsagen på er å kjøpe den fra en privatperson. Prisen er lavere, men det er viktig å teste verktøyet før du betaler for det, siden det ellers ville være en betydelig risiko for at du ville brukt pengene forgjeves. Derfor er det også nødvendig at du spør alle tvilene som oppstår knyttet til driften og vedlikehold av den.

En motorsag er et skjæreverktøy

Vi håper at vi har kunnet hjelpe deg når du velger motorsag.