Skip to content

Hvordan velge en motorhakke?

24 de juli de 2021

Når du har en stor hage eller jord, kan det være interessant å skaffe deg en motorhakke. Håndverktøy som hakker, spader eller raker er veldig nyttige, men hvis vi har et stort areal vi må jobbe med, kan ryggen lide mye.

En av tingene vi må prøve er å jobbe med verktøy som gjør arbeidet vårt enklere, det å være motorhakken en av dem. Men, Hvordan velge en?

Hva er en motorhakke?

Dette er et hagemaskineri som ligner på gangfreseren, men det den er mer designet for å fungere i mellomstore hager (opptil 400m2) i stedet for stort. Takket være det kan du fjerne jorden i dybden, slik at du kan forberede jorden mye bedre og gjødsle den.

I motsetning til rototiller, drives av en motor, som kan være elektrisk, bensin eller diesel. Jordbærene er de som genererer maskinens fremskritt; og jo større antall, desto større kapasitet vil de ha for å fjerne bakken.

En liten tilhenger og hjul kan festes til den, som vil tjene til å overføre det til nettstedet ditt.

Hvordan velge en?

  • Elektrisk motor: krever ikke vedlikehold, det genererer også mindre støy og vibrasjoner. Men kraften er begrenset, så den er mer egnet for små overflater.
  • Eksplosjonsmotor: det kan være bensin eller diesel. Førstnevnte har en enkel start, men dieselmotoren, selv om den er dyrere, har lengre levetid.
  • Antall jordbær: jo mer du har, jo større er evnen din til å snu jorda. Dermed, hvis vi har en kalksteinjord som også erodert, vil det være mer nyttig å legge 6 jordbær i stedet for 4.
  • start: det kan være manuell starter eller elektrisk starter. Sistnevnte er låsbar og er derfor mer komfortabel.

Medium hage hagearbeid

Vi håper at disse tipsene vil hjelpe deg med å velge den mest passende motorhakken for deg 🙂.