Skip to content

Hvordan velge plastgryter?

10 de juli de 2021

Når planter dyrkes, plastgryter De er et av de viktigste tilbehørene du ikke kan gå glipp av. Hvis de velges godt, er de veldig holdbare, så vel som vakre, så de er interessante å ha.

Imidlertid får de ofte ikke det vedlikeholdet de trenger, og ender opp med å bli ført til papirkurven. Så det skjer ikke med deg, så skal vi gi deg mange tips om hvordan du velger dem.

Hva er plastpotter? Hvorfor kjøpe dem?

I dag finner vi potter av mange typer, leire, porselen, resirkulert og plast. Sistnevnte anbefales på det sterkeste siden De er laget av et lett materiale som også kan være holdbart. Som om det ikke var nok, har de en mye lavere pris enn andre, noe som utvilsomt er gode nyheter når du vil dyrke et stort antall planter, som det som skjer med samlere for eksempel.

Det er mange modeller, hvorav det er flere og flere, som er spesielt designet for å være utendørs, og som til og med har detaljer som gjør dem til ekstraordinære dekorative potter. Disse er laget av forsterket plast som får dem til å vare lenger uten å ødelegge i det hele tatt, noe som gjør dem ideelle for utendørs planter.

Utvalg av de beste plastgrytene

Ho

Denne gryten er laget av resirkulert plast og er ideell for små planter som ikke tar mye plass, som kulinariske urter eller mange blomster.

Den måler 13 x 12 cm, og har noen hull i underlaget for å tømme vannet.

Saturnia

Denne vakre utendørs plastkrukken er ideell for unge og / eller små planter.

Den har hull for drenering og måler 25 x 20 cm.

Vekstteknologi

Dyrker du epifytiske orkideer, som Phalaenopsis? I så fall trenger du klare plastpotter, som denne.

Med ganske store dreneringshull og en størrelse på 21 x 20 cm vil de vokse fantastisk.

Brummen blomsterpotter

Denne gryten er perfekt for de som vil at både planten og beholderen skal se spektakulær ut. Den er ideell for utendørsbruk, men den kan også brukes innendørs.

Målene er 22 x 22 cm, så ikke nøl med å plante blomster, urter og planter av middels størrelse.

Pflanzwerk

Hvis det du leter etter er en firkantet plastpotte, er denne spesielt fin, siden den er antrasitt i fargen. I tillegg er den motstandsdyktig mot frost og har beskyttelse mot ultrafiolette stråler.

Med en størrelse på 26 x 30 cm kan du plante pærer, blomster og til og med lage små saftige plantesammensetninger.

Terra turgåer

Vil du ha en gryte som vil vare i mange år, med etterligning av terrakotta? Dette er ideelt for deg.

Den måler 45 x 35,8 cm og har hull i underlaget, så det kan vokse bulbous, blomster og til og med hageplanter.

Hvordan velge dem? Handle guide

Plastgryter anbefales på det sterkeste for planter

Å velge en plastgryte er en oppgave som ikke er så enkel som det virker. Før du bestemmer deg for en bestemt, anbefales det sterkt å ta hensyn til følgende:

Plante / potte størrelse

Å plante en liten plante i en stor gryte er ikke bra, for når det blir vannet, da det vil være mye mer jord enn det trenger, er risikoen for rotting større; og å plante en stor i en liten container, vel, dette er noe du ikke kan gjøre, da den er begrenset i vekst.

Ideelt sett bør det generelt være ca. 2-3 cm skille mellom siden av planten og kanten av potten.. Hvis det er en av de som vokser raskt, som for eksempel Sarracenia, kan det være omtrent 4 og til og med 5 cm separasjon; men hvis de er ganske sakte, bør de ikke være veldig brede.

Plastkanne type (innendørs / utendørs)

Som vi nevnte, er det noen som er spesielle, antydet å ha dem på terrassene, balkongene osv., Alltid utenfor huset. Disse er laget av en veldig motstandsdyktig plast, som kan forbli i perfekt stand i årevis. Prisen er noe høyere, men hvis du dyrker planter de stedene … kan det lønne seg.

De konvensjonell, som er de vi finner til salgs hvor som helst, og til og med på basarer, er laget av finere plast. De er holdbare, men opp til et punkt. Jeg kan fortelle deg at der jeg bor (sør for Mallorca, Spania), er solen så intens om sommeren at jeg vanligvis må bytte dem hvert annet eller tredje år. Men de passer meg, fordi jeg har mange planter 🙂.

Gryteform

Selv om de fleste er avrundede, er virkeligheten den du kan finne trekantet, firkantet, rør eller fatformet. Avhengig av dine preferanser, så vel som ledig plass du har, er det enkelt for deg å finne den du liker best, og at du med det kan ha et veldig godt innredet hjem og / eller hage.

Pris

Selv om de generelt er veldig billige, forsterket plast er litt dyrere. Således, mens en tynn plastkanne med en diameter på ca. 5,5 cm koster deg omtrent 0,10 euro, kan den samme gryten med forsterket plast koste deg omtrent 0,50 eller 0,60 euro. Forskjellen er liten, men hvis du vil spare, er det noe du må ta hensyn til.

Hvor kan jeg kjøpe plastgryter?

Amazon

I dette flotte kjøpesenteret på nettet De selger alt, inkludert denne typen potter. Katalogen er veldig omfattende, så det er utvilsomt tilrådelig å ta en titt siden du også vil kunne lese meningene til andre kjøpere.

Leroy merlin

I Leroy også de har et bredt utvalg av plastgryter, til priser som er ganske billige. Du kan kjøpe dem direkte i fysiske butikker, eller fra deres hjemmeside.

Ikea

Hvis du fra tid til annen drar til Ikea, eller trenger noe derfra, det anbefales å også se på plastpottene sine. Som i Leroy Merlin, kan du kjøpe dem i butikk eller fra deres hjemmeside.

Hvordan få dem til å vare lenger?

Cuphea kan oppbevares i en gryte

Enten du har kjøpt eller planlegger å kjøpe potter laget av forsterket eller tynn plast, anbefaler vi at du følger disse tipsene:

  • Sett dem på et sted der solen ikke skinner på dem hele dagen: innvirkningen av solstrålene, i løpet av ukene, månedene og årene, svekker plasten. Så jo færre timer du gir det, med mindre du har UV-beskyttelse, jo bedre.
  • Gi dem et lag med klar maling: dette er spesielt tilrådelig hvis de er laget av tynn plast. Lyse farger avviser solens stråler, mens mørke absorberer dem, og det er derfor myke fargede potter ødelegges raskere enn de som er svarte, brune eller de mørke fargene.
  • Sett dem sammen: Hvis du har en samling planter, eller en gruppe av dem, er det interessant – og til og med vakkert – å gruppere dem for å få beholderne til å vare lenger.

Men når du ser at de allerede ødelegger, ikke kast dem ennå. Skjær dem i biter og introduser disse i andre potter, som dekker noen dreneringshull. På denne måten vil ikke jorden gå tapt så raskt hver gang du vanner.

Vi håper du var i stand til å finne plastgrytene du lette etter 🙂.