Skip to content

Hvordan velge potter for planter?

10 de juli de 2021

De potter de er noe vi vanligvis ikke tenker mye på når vi skal kjøpe dem; vi tar bare de som vi liker best og som har en overkommelig pris, og det er det. Men sannheten er at vi bør gi dem mer betydning, ikke forgjeves, plantene som vi tar vare på med så mye forsiktighet, vil vokse i dem.

I tillegg er det viktig å vite at de, avhengig av hvilket materiale de er laget med, vil kreve ett eller annet vedlikehold. Så for å vare oss lenge, Nedenfor vil vi tilby deg mange tips som lar deg dra nytte av dem så mange år som mulig.

Hva er blomsterpotter?

Blomsterpotter er svært nødvendige gjenstander når de vokser

Ja, vi vet det. Vi vet godt at du vet – tilgi overflødig – hva en blomsterpotte er. Du ser sikkert og til og med fanger noen hver dag, men … la oss huske betydningen av ordet. Dette refererer til en beholder der planter dyrkes, det vil si levende vesener som trenger vann og næringsstoffer som de absorberer fra jorden, eller i dette tilfellet, fra underlaget.

Det er mange typer og størrelser, så det er veldig enkelt å velge den som ikke passer godt for avlingene våre. Sukkulenter ses ofte i keramiske potter uten hull, noe som er en stor feil siden de blir dømt til døden ved å råtne av røttene, forårsaket av permanent kontakt med stillestående vann; eller palmer av en viss størrelse i noen som er for små, noe som svekker dem mye, og som over tid kan føre til at de tørker ut.

Hvilke typer potter er det?

I det store og hele kan de klassifiseres i fire store grupper: leire, keramikk, tre og plast.

Leirepotte

Denne typen beholder er den mest egnede for planter – unntatt rovdyr og orkideer – ettersom grovt gjørme lar røttene ta bedre tak, noe som bidrar til en sunnere utvikling og vekst. Som en generell regel anbefales det å bruke de som har dreneringshull, med mindre de er i vann, i hvilket tilfelle drenering ikke er nødvendig.

Vedlikeholdet av leirepotter består av, tørk av dem med en fuktig klut for å fjerne støv og få dem til å se pene ut. Men i tillegg kan vi forlenge levetiden ved å gjøre følgende:

  • Mellom transplantasjon og transplantasjon, dypp den i en bøtte med vann i 24 timer.
  • Hvis du ser at det begynner å få en hvitaktig tone, tørk av med en fuktig klut eller linoljebørste (på salg ).

Utvalg av de beste modellene

Merke Kjennetegn Pris

Comsaf

Leiregryte for planter

Disse pottene er ideelle for unge eller små planter, siden de har en diameter og en høyde på 6,5 cm.

€ 15,93 / pakke med 12 enheter

Potters Damian Canovas

Lav pottemodell

Elsker du lave potter? Dette er perfekt for dyrking av planter med få røtter, for eksempel mange sukkulenter eller til og med urter. Målene er 25 x 12 cm, og den er ledsaget av platen. € 16,58

Terra hilker

45cm terracotta gryte modell

Hvis du har en plante som er stor, trenger du en passende krukke til den, som denne som er 45 x 45 centimeter bred og høy. € 35,48

Keramiske potter

Keramiske potter er veldig vakre, med en veldig høy dekorativ verdi. Men de har en ulempe: de er laget av et materiale som går lett i stykker, og de har vanligvis ikke hull for drenering.

Men det som er negativt for visse avlinger, er veldig interessant for andre. Og er det har små vannplanter i seg, enten utenfor eller i hjemmet, Det er en idé som ikke bør gå glipp av.

Utvalg av de beste modellene

Merke Kjennetegn Pris

Emsa

Hvit keramisk blomsterpotte

Dette er en vakker hvit keramisk gryte med en diameter på 15,5 x 15,5 cm der du kan plante hva som helst, siden den har et hull for drenering. € 14,93

Lene bjerre

Keramisk gryte av merket Lene Bjerre

Leter du etter en modell som har et noe annet design? Denne, med dimensjoner på 14 x 14 cm, er ideell for folk som deg, som ønsker at pottene skal være spesielle og for å hjelpe til med å forskjønne plantene. € 19,83

MICA-dekorasjoner

Keramisk blomsterpotte

Det ser ut som sølv, men det er keramisk. Den måler 17 x 17 cm, og er så forskjellig fra resten at det å dyrke noe i det er veldig interessant. € 20,05

Tre gryter

Tre gryter De er en av de mest egnede når du vil inkludere for eksempel designen av en rustikk uteplass eller hage. Å være naturlig, kombinerer de perfekt med elementene vi kan finne på disse stedene.

Men pass på: de trenger, som leirene, et årskort med linolje som er spesifikk for tre, som denne de selger.

Utvalg av de beste modellene

Merke Kjennetegn Pris

LAG

Tønneformet blomsterpotte-modell

Det ser ut som et rustikt, tradisjonelt fat på overflaten, men du fyller det med underlag og noen få små planter, og det ser vakkert ut. Den har en diameter på 49 centimeter. Det er ingenting! € 26,72

Larisa Holz

Blomsterkrukke av tre

Når du har tenkt å ha en fantastisk blomsteroppsats, trenger du en gryte som denne, sekskantet, med en diameter på 40 centimeter.

€ 27

Blinky

Firkantet treplanter fra merket Blinky

Dette er en flott pott for de som elsker orden og / eller får mest mulig ut av plass. Den er firkantet og måler 40 x 40 cm. € 55,17

Gryter av plast

Et annet alternativ er plastgryter. Men på grunn av solens effekt bryter de lett. Det er derfor, så langt det er mulig, kjøper lyse potter, spesielt hvite, siden det er de som best vil avvise disse strålene. Du kan også finne plastgryter spesielt laget for utendørs bruk. De er veldig vakre og fremfor alt billige.

De er de mest tilrådelige når vi har tenkt å lage en samling, eller hvis vi ikke har mye budsjett for å skaffe leire. Et triks for å få dem til å vare lenger er følgende: mal dem. Ja, ja, få frem den kreative siden og tegne bilder på dem. Dermed vil du ha dine egne tilpassede potter, og forresten, du vil gi dem noen flere års nytte.

Utvalg av de beste modellene

Merke Kjennetegn Pris
Saturnia

Saturnia blomsterpotte modell

Klassisk, men elegant. Det samme er denne modellen som måler 18 x 12,5 cm. En veldig egnet krukke for å dyrke pærer, blomster, aromater … og enhver liten plante.

€ 5,63

Ho

Antrasitt potte modell

Hvis du synes at den brune fargen i pottene er veldig sett, tør du med denne modellen i en antrasittfarge som i tillegg har et veldig vakkert blomstermønster. Dimensjonene er 29,5 x 29,5. € 6,59

Terra hilker

Terra Hilker Plastic Flower Pot Model

Denne potten er bredere enn den er høy når den måler 25 cm i diameter og 11,5 cm høy, og er ideell for å dyrke trær som har begynt å fungere som bonsai, pæreformede og lage saftige komposisjoner. € 10,55

Hvordan velge potten?

For å kjøpe den mest passende er det viktig at du stiller deg selv disse spørsmålene:

Hva er størrelsen på planten du vil plante?

Dette er kanskje det viktigste. Du kan ikke plante en liten plante i en stor gryte, og heller ikke en stor plante i en liten. I det første tilfellet vil røttene ende med å råtne på grunn av mye underlag og fuktighet; i det andre, vel, i det andre ville planten ikke passe 🙂.

Ideelt sett kjøper du en container som er 3-5 cm større i diameter enn den du allerede har.. Og hvis de er frøplanter, bør de plantes i de som er ganske små, for eksempel de som måler ca 10 cm i diameter eller enda mindre.

Med eller uten hull?

Som vanlig, de må alltid være med hull. Vannet som er igjen når vanning må kunne komme ut, ellers vil røttene råtne. Det er bare ett unntak: vannplanter. Disse kan – faktisk er det som må gjøres – dyrkes uten problemer i potter uten hull.

Hvilket materiale vil du ha det fra?

Potter er av forskjellige typer, som vi har sett, og alle av dem har sine særegenheter. Leiren og treene er veldig dekorative, flotte for nesten alle planter, men de er noe dyre og krever også vedlikehold; plastene blir derimot kanskje for konvensjonelle, og hvis de ikke blir behandlet, går de i stykker etter noen år, men de er rimelige.

Med tanke på dette anbefaler vi å kjøpe leire eller tre hvis du skal ha få eksemplarer, og / eller hvis du vil at en skal skille seg ut spesielt, og plast hvis du er samler og / eller ikke vil bruke mye av penger.

Hvilken plante skal du plante?

Normalt blir dette vanligvis ikke spurt, siden pottemateriale har bare betydning når vi dyrker rovdyr, orkideer eller akvatiske. Førstnevnte, som vi forventet i begynnelsen, blir plantet i plastpotter siden dette er et materiale som ikke spaltes lett, og som en konsekvens ikke frigjør næringsstoffer; orkideer, hvis de er epifytter (for eksempel Phalaenopsis) ettersom de har luftrøtter, må de være i gjennomsiktige plastbeholdere; og de akvatiske må være i de som ikke har hull.

Hvor mye penger har du?

Hvis du har og / eller ikke har lyst til å bruke mye, skaff plastpotter, eller til og med lage dine egne resirkulerte potter med gamle dekk, malingsbøtter som har vært tomme, plastflasker, yoghurtkopper, … Nesten alt som er vanntett og har eller kan gjøres hull, fungerer som en beholder for planter.

Og hvis du tvert imot har og / eller vil, kjøp litt leire for å pynte uteplassen eller hagen din ytterligere.

Hvor kan jeg kjøpe blomsterpotter?

I dag kan du kjøpe dem mange steder, blant hvilke følgende skiller seg ut:

Leroy merlin

Leroy Merlin pottekatalog den er ganske bred. De har innendørs, utendørs, selvvanning, for orkideer og til og med støtter for dem. Produktene deres er absolutt verdt å ta en titt på, da de tilbyr levering av hjem.

Ikea

Ikea potter og planter de er veldig pene, og i et bredt prisklasse. De har plast, keramikk og til og med tre. I tillegg kan du kjøpe dem via nettsiden deres og motta dem hjemme.

Barnehager

I butikker og hagesentre selger de selvfølgelig alle slags potter. De har vanligvis et stort antall modeller til forskjellige priser, former og farger, så du bør absolutt besøke dem hvis du vil kjøpe noen.

Vi håper vi har hjulpet deg med å velge de beste 🙂.