Skip to content

Hvordan velge vanningsanlegget til hagen min

26 de juli de 2021

Når du skal designe en hage, er vanningssystemet noe av det som ikke kan gå glipp av. Men, Hvilken skal du velge? Avhengig av størrelsen du har, og spesielt plantene du vil legge, vil den ene eller den andre være mer praktisk.

Hvis du er i tvil, ikke bekymre deg. Vi vil snakke om hvilke typer det er, og fordeler og ulemper som hver enkelt har. Dermed vil det være mye lettere for deg å finne svaret på spørsmålet ditt om hvordan velge det beste vanningsanlegget for hagen min.

Før du kjøper vanningssystemet….

… Det er veldig viktig å bestemme seg hvor mange planter skal du sette opp (Om) og kjenner vannbehovet ditt, fordi ikke alle trenger like mye vann. I tillegg må det tas i betraktning at hvis du for eksempel velger å sette innfødte planter, vil de bare trenge vanlige vanninger i løpet av det første året, siden de fra det andre, siden de allerede er akklimatisert, å ta vare på seg selv praktisk. I dette tilfellet kan det hende du er mer interessert i å tømme dem i stedet for å bruke en betydelig sum penger på et vanningsanlegg som du ikke vil bruke så mye etter noen måneder.

Så når du kjenner plantene du skal sette, vil det være på tide å velg vanningssystemet.

Slange

Slange

Det er det vanligste. Perfekt for små hager, det er billig og trenger ikke installasjon, bare ha et trykk. Det er veldig effektivt, men upraktisk hvis du har mange planter.

Dryppvanning

Dryppvanning

Denne typen system er den mest populære, siden den har en effektivitet på ett 90%. Det er den som oftest installeres i hager med et varmt og tørt klima, som for eksempel Middelhavet, da plantene kan utnytte vannet mye bedre. Imidlertid trenger den installasjon.

Her viser vi deg hvordan du bygger ditt eget drypp vanningsanlegg, en veldig enkel og billig løsning for automatisk å vanne planter og hager.

Sprinkler vanning

sprinkler_vanning

Spesielt egnet for store områder, så vel som for plenområdet. Den kan programmeres, øker den relative fuktigheten og har en effektivitet på 75%. Men, som drypp vanning, trenger det installasjon.

Vet du allerede hvilket vanningsanlegg du skal velge?