Skip to content

Hvordan vite om en plante mangler vann

6 de juli de 2021

Vi vil alle gjerne ha planter som alltid er sunne og perfekte, ikke sant? Ikke overraskende vil det bety at vi gir dem den omsorgen de trenger, og at de derfor ikke mangler noe. Men det er ikke alltid slik. Noen ganger tror vi at vi har alt under kontroll, og en dag, uten videre, begynner bladene å bli stygge. Hvorfor?

For å svare på det spørsmålet og forhindre at det skjer igjen, må vi oppdage hvordan vite om en plante mangler vann. Og det skal vi ta vare på i denne artikkelen 🙂.

Hva er symptomene på mangel på vann i planter?

Bregner vil ha mye vann

Plantene som blir tørste er de som har tørre bladspisser, brun (oftere) eller gul. Hva mer, de ser triste ut, å kunne ha fallne eller rette stengler og blomster. Landet vi har på det vil føles tørtvarer, noe som vil forhindre vekst i å fortsette normalt.

Hvis vi ikke vanner nok, vil våre elskede potter eller vår elskede hage miste grønt, vil det miste livet. Men hvordan må vi vanne? Det er ikke nok å tilsette litt vann hver gang, men det er viktig at vi sørger for at jorden er godt fuktet -ikke oversvømmet- hver gang vi må drikke plantene.

Hvordan gjenopprette tørre planter?

Heldigvis er det relativt enkelt å gjenopprette en plante som har hatt vannmangel, du må bare gjøre følgende: kutt de tørre eller gule delene, fyll en beholder med vann og legg potten inne til jorden er fuktig. Det vil også være nødvendig å vanne oftere for å forhindre at det skjer igjen.

Men før vanning må du sjekke fuktigheten i jorden. For å gjøre dette kan vi introdusere en tynn trepinne – den typen som brukes i japanske restauranter – og sjekke hvor mye som har holdt seg til den: hvis den kommer ut praktisk talt ren, vil det bety at den er tørr og derfor kan vannes.

5 planter som ikke trenger vann

Hvis du fortsatt vil glemme vanningen, i det minste delvis, bør du vite at det er en rekke planter som kan leve med lite vann. Mange av dem dyrkes i hagene i Sør- og Øst-Spania nettopp av den grunn, for til tross for at det regner veldig lite og vanligvis bare noen få uker gjennom året, trenger de bare å vannes innimellom i løpet av det første tolv måneder; fra andre eller tredje år kan vanningene bli suspendert, eller hvis de foretrekker det, kan de plasseres mer i avstand.

Her er et utvalg:

Paradistre

Melia er et løvtre

Tree of paradise or melia, er et løvtre som når mellom 8 og 15 meter i høyden, med et veldig fint paraplyformet glass. Bladene er merkelige og mørkegrønne. I løpet av våren produserer den blomster som er gruppert i panicles opp til 20 centimeter lange.

Når den dyrkes, er det viktig at den plantes i hagen, i et område med mye sol, og med en minimumsavstand på 5-6 meter fra vegger og rør. Det støtter tørke godt hvis resten av året faller minst 350 mm nedbør per år og frost ned til -12 ° C.

Cica

Cica er en eviggrønn busk

Cica er en plante som ofte inngår i kategorien busker. Den har en falsk koffert som har en tendens til å lene seg litt opp gjennom årene, og en krone av lærgrønne blader. Det mest interessante er at den fjerner mange nye blader på en gang, en gang i året. I tillegg, vokser ikke mer enn ca 7 meter selv om det normale er at den holder seg på 2-3 meter.

Den vokser godt i solen, men du må venne deg litt etter litt for å forhindre at den brenner. For resten vil den ha lite vann og et mildt klima med frost ned til -12 ° C.

Dimorfoteca

Dimorfoteca er en plante med tusenfrydformede blomster

Jeg tror at det ikke er mer motstandsdyktig og tilpasningsdyktig blomstrende plante enn denne. Dimorfoteca, Med sine 30 centimeter i høyden og rundt en meter i lengde, er det et vakkert og interessant alternativ å vokse i xero-hager. eller i hager hvor det regner lite (minimum 350 mm nedbør per år).

Den lever godt i solen, men også i halvskygge, og veksthastigheten er ganske rask. I løpet av det meste av året blomstrer den og produserer tusenfrydformede blomster i veldig forskjellige farger: hvit, lilla, oransje, … I tillegg støtter den moderat frost.

Laurel

Laurel er et eviggrønt tre

Laurbæren er et eviggrønt tre som vokser mellom 5 og 10 meter høy. Det er veldig vanlig i hager med lite vedlikehold, siden det raskt blir vant til mangel på vann (i løpet av få måneder). Bladene er veldig vanlige på kjøkkenet, siden de brukes mye som krydder.

I likhet med dimorfoteca vegeterer den godt både i solen og i halvskygge, men jorden må ha god drenering. Motstår opptil -12 ° C.

Washingtonia

Washingtonia er et palme som motstår tørke

Washingtonia, både den tynne kofferten (W. robust) og den tykke kofferten (W. filifera) er palmer som bor i områder der det er veldig lite nedbør. Av denne grunn, selv om de er store planter, Med en høyde på opptil 20 meter er de mest interessante å dyrke i hager som har varmt eller mildt klima. og hvor det i tillegg regner lite.

Men ja: de kan ikke mangle sol når som helst, og heller ikke sporadisk vanning det første året de er i bakken. De motstår opptil -10 ° C.

Hvis du vil se hvilke andre plantetyper som motstår tørke, kan du klikke her: