Skip to content

Hvordan vokse og ta vare på Aloe Humilis eller Spider Aloe

16 de februar de 2021

Aloe humilis (AL-oh HEW-mil-is) er et eviggrønt, flerårig saftig medlem av familien Asphodelaceae (as-foh-del-AY-see-ee) som kommer fra den østlige og vestlige kappen i Sør-Afrika.

Aloe Humilis | RealityImages-DepositBilderDens vanlige navn inkluderer:

  • Spider Aloe
  • Blue Dwarf Aloe
  • Pinnsvin Aloe
  • Dwarf Hedgehog Aloe

Aloe Humilis eller Spider Aloe Care

Størrelse og vekst

Denne kompakte aloe-planten er kortstammet og lite voksende. Dette er en langsomt voksende plante når en høyde på ca. 8 «inches. I noen situasjoner kan den bli så høy som 16 ”inches høy.

De bleke, blågrønne bladene vokser i klynger på omtrent et dusin rosetter.

Bladene kan være enten buede eller oppreiste, og de har hvite, gjennomsiktige tenner på kantene. I tillegg er det mange stikkende hvite knuter på bladoverflaten på begge sider.

De humpete, blekblågrønne bladene kan overgå til nyanser av rødt i høstmånedene.

Blomstring og duft

Hedgehog Aloes blomster er ganske store, spesielt med tanke på plantens lille størrelse. De prangende blomstene dukker opp på blomsterstengler tidlig på våren og fortsetter hele sommeren og utover vintermånedene.

Fargene varierer. Se etter blomster i nyanser av:

  • Rød appelsin
  • Lys gul
  • oransje
  • rød

Blomstene er attraktive for pollinatorer som sommerfugler og bier.

Lys og temperatur

Blue Dwarf Aloe vokser best i full sol, men kan også gjøre det bra i delvis skygge. Det tåler full skygge; Imidlertid vil disse omstendighetene gjøre det mer sårbart for skadedyr.

Denne saftige er vinterhard i USDA hardiness soner 10 til 13.

Vann og fôring

Som med de fleste sukkulenter er det veldig viktig å unngå overvanning. La jorden tørke nesten helt og vanne deretter dypt.

Lite eller ingen gjødsel er nødvendig. Toppkjole med organisk kompost eller ormstøpegods tidlig på våren.

Jord og transplantasjon

For potte Spider Aloe, bruk en standard kaktus eller en saftig potteblanding. Alternativt kan du blande vanlig pottejord 50-50 med grov sand og / eller småstein.

Sørg for å plante i et område der vann ikke vil stå. Endre jorden med sand og organisk materiale slik at den dreneres kraftig.

Repot eller transplantasjon om våren. Naturlige uglaserte potter (f.eks. Terrakotta) med rikelig med dreneringshull anbefales.

Pleie og vedlikehold

Hold øye med Dwarf Hedgehog Aloe gjennom året og fjern eventuelle skrumpne eller døde blader eller gamle stilker. Etter at blomsten er ferdig, fjern blomstrespydene.

Andre dvergaloer:

  • Voksende blonder Aloe Aristata
  • Crocodile Aloe Brevifolia Care

Hvordan formere Aloe Humilis eller Spider Aloe

Aloe humilis kan lett forplantes fra blader, men dette er sannsynligvis ikke nødvendig. Som med alle aloes, skaper planten forskyvninger i stor overflod.

Du kan ganske enkelt skille en av rosettene og panne den i sin egen gryte. Begynn å behandle det som en moden plante umiddelbart.

Aloe Humilis eller Spider Aloe Problemer med skadedyr eller sykdom

Når den holdes innendørs, kan Spider Aloe bli bytte for typiske potteplanter som kalk, edderkoppmidd og lignende. Hold dette under kontroll ved å plassere plantene dine på en rullesteinbrett eller holde en luftfukter i rommet med dem.

Du vil ikke holde jorden spesielt fuktig, men for tørr luft øker sjansene for å få edderkoppmidd. Hvis det vises edderkoppmidd, tørk dem av med en bomullspinne dyppet i isopropylalkohol.

Bland en spray med sprit og vann, halv og halv. Sprøyt plantene noen få dager til edderkoppmidd ikke lenger vises. Fortsett å tåke plantene med vanlig vann daglig for å forhindre ytterligere angrep.

Når den holdes utendørs, kan Hedgehog Aloe bli plaget av snegler og snegler i veldig fuktig vær. Dryss kiselgur rundt plantene for å motvirke disse skadedyrene.

Anses planten som giftig eller giftig for mennesker, barn, kjæledyr?

Alle typer Aloe inneholder et stoff kjent som antrakinonglykosid. Dette er avføringsmidler og kan forårsake diaré, fordøyelsesbesvær, depresjon og / eller misfarget urin ved inntak. Langsiktige effekter kan omfatte skjelvinger og / eller anoreksi.

Foreslått bruk av Aloe Humilis eller Spider Aloe

Denne interessante, kompakte Aloe er et fantastisk hus- eller kontoranlegg.

I varme klima vokser den vakkert i hagen og kan gi et fint tillegg til steinhagen, kaktushagen eller en hvilken som helst liten hage.